Foto:

De computercursussen gaan weer van start

Ingezonden artikel

In diverse buurtcentra in de regio organiseert DigiWijs weer computercursussen voor beginners en gevorderden. Het project draait om eenvoudige digitale vaardigheden, met als uitgangspunt dat u uw eigen digitale zaken voortaan zelfstandig kunt regelen. Maar het is meer dan dat. De cursus is voor én door bewoners, waardoor het ook breder bijdraagt aan de sociale infrastructuur van de wijk.

Regio - In de week van maandag 8 april start DigiWijs in verschillende buurtcentra. In De Pijler (Bovenpolder 80) en De Schalm (Oranjelaan 10) kunt u zowel een beginners- als een gevorderdencursus volgen. De Schakel (Schoolstraat 11) biedt daarnaast een gevorderden plus-cursus. Met ingang van dit jaar kan er in Hof 't Spoor (Operettelaan 629) een beginnerscursus gevolgd worden.
De beginnerscursus is voor mensen die nog geen kennis hebben van de computer. U leert omgaan met de computeronderdelen, het internet en de e-mail. Ook leert u om uw bestanden netjes te ordenen en hoe u kunt werken met een tekstverwerkingsprogramma. De cursus voor gevorderden besteedt eerst aandacht aan de onderdelen uit de beginnerscursus. Daarna wordt de focus gelegd op het online werken met programma's van Google, zoals onder andere Google Drive, Google Documenten.
In overleg met de cursisten worden er vervolgcursussen gegeven met extra aandacht voor bijvoorbeeld een fotobewerkingsprogramma of Microsoft Excel. Voor iedereen die meer over de iPad wil leren is er een speciale iPadcursus. Enkele onderwerpen die aan bod komen: het instellen van de internetverbinding, e-mails sturen en boeken lezen. De cursussen zijn in principe gepland op maandagmiddag, dinsdag, woensdagochtend en donderdagmiddag. De ochtendcursussen worden een keer per week van 9.30 uur tot 12.00 uur gegeven. De middagcursussen van 13.00 tot 15.30 uur. De prijs (excl. het lesmateriaal) bedraagt slechts 25 euro voor 10 lessen. Aanmelden via telefoonnummer 06-13108085 (Marcel Vos) of e-mailadres digitalebruisplek@gmail.com.

Meer berichten