Foto:

PVCV grijpt laatste strohalm met zege

Amateurvoetbal

Leon Bal

REGIO – VV De Meern heeft geen nieuwe overwinning aan het palmares kunnen toevoegen. Thuis ging de wedstrijd tegen Leonidas met 2-1 verloren. PVCV greep de laatste strohalm door concurrent FC Abcoude met een 1-0 nederlaag naar huis te sturen. VV De Meern (za) heeft koploper FC De Bilt op 1-1 gehouden. Achteraf kreeg de formatie van trainer Richard Beekink misschien wel te weinig. Desto is op eigen veld niet verder dan 0-0 gekomen tegen AH'78.

VV De Meern – Leonidas 1-2 Het was een cruciale wedstrijd. VV De Meern kon na drie zeges op rij de laatste plaats verlaten en overdoen aan VC Vlissingen. Dan had VV De Meern deze wedstrijd wel moeten winnen. Leonidas stond al op een veilige plaats en was dan mogelijk te achterhalen. Bij rust was het 0-0. In de tweede helft brak Leonidas de score open. Na een gelijkmaker na 68 minuten spelen viel in de slotfase toch de beslissing. Tien minuten voor tijd was het raak. VV De Meern gaat verder jagen op zoek naar lijfsbehoud en speelt komende zondag thuis tegen Groene Ster de huidige nummer vier van de ranglijst.

PVCV – FC Abcoude 1-0 Het was duidelijk. Bij een zege staat PVCV nog steeds laatste, maar bij een nederlaag was de rest van het seizoen bijna een formaliteit. In deze pot was PVCV lang de bovenliggende partij, maar omdat de betere kansen werden gemist, bleef FC Abcoude ook in de wedstrijd. Nadat Sjoerd van Doorn de score had geopend op aangeven van Kovachev en Jansen, verzuimde PVCV de voorsprong uit te bouwen. In de laatste vijf minuten knalde FC Abcoude er een opportunistisch offensief uit. "Dan kan die bal ook een keer verkeerd vallen voor ons. Dat gebeurde niet, maar we hadden deze wedstrijd wel sneller in het slot moeten gooien", aldus interim Wilt Jan de Boer. Komende zondag wacht de lastige uitwedstrijd in Zuilen bij Elinkwijk, dat volgend seizoen de hoofdmacht op de zaterdag heeft spelen.

VV De Meern – FC De Bilt 1-1 Een wedstrijd waarbij VV De Meern definitief de aansluiting met de nummer drie zou kunnen krijgen. FC De Bilt is de koploper en die is voorlopig nog buiten beeld. In de eerste confrontatie van het seizoen werd het 2-2. Met kans op meer. Nu kwamen de Merenezen op voorsprong door een doelpunt van Jesse Schuin. Daarna kon deze voorsprong worden verdedigd tot diep in de blessuretijd. Door de harde wind waaide de bal af en toe weg bij spelhervattingen en daardoor had de scheidsrechter extra tijd bijgeteld. In de achtste minuut van de blessuretijd maakte FC De Bilt de gelijkmaker. Meteen daarna floot de leidsman af. "Ja, extra zuur voor ons. Het gelijkspel was wel verdiend, maar waar de acht minuten vandaan kwamen kon niemand goed uitleggen. De scheidsrechter dacht dat het maar zes minuten waren. Boeiend", aldus Beekink. Komende zaterdag wacht IJFC in IJsselstein.

Desto – AH'78 0-0 Over deze 0-0 viel uiteindelijk weinig te melden. Een wedstrijd met slecht spel en weinig kansen van beide kanten. Desto leek wel te willen, maar kon niet. Niet in de laatste plaats omdat het weer barslecht was. "Dit heb ik weinig meegemaakt. De harde wind gevolgd door regen en slagregens. De scheidsrechter heeft de wedstrijd nog een kwartier gestaakt. Dan is er eigenlijk ook niet goed te voetballen", aldus interim Patrick Hondeveld. Djaley Kers kreeg de beste kansen, maar deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar.

Meer berichten