€ 3240 opgehaald

In februari hebben 56 enthousiaste karters in de Kartfabrique ruim 3200 euro opgehaald voor 'Blinde liefde voor Salsa': een dansschool speciaal voor blinde en slechtziende mensen Deze fundraising avond was een initiatief van de Lions Club Vleuten-De Meern.

Vleuten-De Meern - De avond is onderdeel van het project Zicht op Werk, een project van de Lions Club om mensen met een visuele beperking te helpen aan een betaalde baan. De Lions Club doet dat samen met Bartiméus en Werkpad. De Lions helpen door hun netwerken en contacten in te zetten om deze mensen in contact te brengen met potentiele werkgevers. De nadruk ligt vooral op het wegnemen van de misvattingen over de beperking van deze mensen.
Tegenover hun visuele beperking staan vaak andere, extra ontwikkelde vaardigheden, die het mogelijk maken om bepaalde taken prima te doen. In sommige gevallen zelf beter dan iemand zonder deze beperkingen. Bijvoorbeeld bij het uitwerken van ingesproken teksten. De slechtziende personen luisteren de teksten op dubbele snelheid af en zetten ze foutloos om naar geschreven teksten in de computer.
De gesprekken lopen en er zijn al enkele personen aan een baan geholpen. Het project duurt tot na de zomer. Lions Club Vleuten-De Meern en partners verwachten nog meer mensen te kunnen begeleiden naar een betaalde baan.

Meer berichten