Leidsche Rijn krijgt eigen haas

Jesse van Boheemen heeft in samenwerking met de Gemeente Utrecht Home Lepus ontworpen op de kop van Ateliers de Kersenboomgaard. Op 19 april vindt de officiële opening plaats, onder het genot van muziek, sprekers, een hapje en een drankje wordt Homo Lepus onthuld. De opening is voor iedereen toegankelijk.

Leidsche Rijn - Jesse over zijn werk: "Ik wilde een mens grote haas maken van staal, een ode aan de natuur. Hazen wonen in de boomgaard, ons stukje paradijs midden in de hectiek. De haas is een explosief beest: hij kan hard rennen, hard vechten, heeft grote ogen en grote oren. Dit karakter wilde ik vangen in Homo lepus. Ik maak graag beesten en wil tot in de details de karaktertrekken van het beest te pakken krijgen. Met Homo lepus wil ik een verbinding met het centrum van Utrecht, de haas op de Neude, maken. Soms lijkt er een onoverbrugbare kloof tussen Utrecht en Leidsche Rijn…  en soms komen deze twee delen juist heel mooi samen tot de stad Utrecht. Ik hoop dat Homo lepus daar een bijdrage aan mag hebben.

Het werk dat gemaakt wordt in de ateliers krijgt door dit beeld een gezicht. Het beeld maakt duidelijk wat er gebeurt; op deze plek wordt "kunst" gemaakt. Het beeld wordt een herkenningspunt voor de locatie en krijgt een zichtbare plek vanuit: trein, fietsroute en Vleutensebaan. Het is bijzonder dat hier 40 kunstenaars wonen en werken, zij geven de wijk karakter bijvoorbeeld door dans en toneel voorstellingen. We zetten iets blijvends neer in de wijk vanuit Ateliers de Kersenboomgaard."

 

De feestelijke opening is op 19 april vanaf 16.30 uur op de Emmy van Lokhorststraat 16, Utrecht. Wethouder Victor Evenhardt en Paul Segers zullen de openingshandeling verrichten. Muziek wordt verzorgd door Manne Heijman, trompettist Thomas Welvaadt en drummer Nikolas Tsilogiannis. 

Sinds juni 2011 wonen en werken meer dan veertig kunstenaars in dertig atelierwoningen van DePlaatsmaker in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. Het is een unieke gelegenheid de deelnemende kunstenaars in hun eigen habitat te ontmoeten en hun werk te bewonderen op de plek waar het ontstaat. Tevens kunnen nieuwe ontwerpers ontdekt worden die elders atelier hebben.

Meer berichten