Jeu de boules in De Meern

Jeu de Boules? Dat is toch dat spelletje dat je vaak speelt op de camping? Ja dat is het zeker, maar het is ook zoveel meer. Wist u dat jeu de boules, of eigenlijk petanque, want dat is het spel waar het hier over gaat, over de hele wereld wordt gespeeld en er nationale en internationale wedstrijden zijn. Dat er alleen al in Nederland meer dan 200 verenigingen zijn met ruim 17 duizend aangesloten leden bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJJB). Boven alles is petanque een leuk spel voor alle leeftijden, wat tactiek, techniek en concentratie vraagt. 

Op het boulodrôme aan het Prins Willem-Alexanderplantsoen in De Meern wordt er, als het weer het toelaat, door De Meernse Jeu de Boules club elke dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur en op zaterdagmorgen vanaf 10.00 uur gespeeld. Dit jaar is hun openingstoernooi op zaterdag 27 april (Koningsdag). In het winterseizoen speelt men op dinsdag- en donderdagmiddag vanaf 14:00 uur. De club beschikt over een buitenterrein met 10 banen met verlichting. Het lidmaatschap houdt niet in dat u verplicht bent altijd te komen spelen: u komt spelen als wanneer u daar zin in heeft. Regelmatig worden toernooien georganiseerd. Dit zijn altijd gezellige bijeenkomsten waar het er toch ook serieus aan toegaat. Er is altijd een prijsje te winnen.

Gedurende de maanden april tot en met september kunt u als lid deelnemen aan de clubkampioenschappen, waarbij aan het eind van het seizoen bekend wordt wie de clubkampioen en clubkampioene van de vereniging is geworden. Na de afsluiting van het zomerseizoen gaat men met zijn allen ergens lekker eten. Ook wordt er in de wintermaanden voor de leden wekelijks een Klaverjas, Koersbal en Dartscompetitie georganiseerd in "de Schalm". 

Nieuwsgierig geworden? Kom eens vrijblijvend langs bij de vereniging. Er is altijd wel gelegenheid om even mee te spelen er zijn extra ballen en de leden leggen u graag uit hoe Jeu de Boules gespeeld moet worden. Heeft u interesse of wilt u lid worden dan kunt u zich aanmelden bij onze secretaris dhr. Jan Baas, of tijdens onze speeldagen bij een van de aanwezige bestuursleden. De contributie bedraagt €20,00 per kalenderjaar.

Secretariaat: Jan Baas
030-6664550
Email: luciajanbaas@casema.nl
www.demeernsejeudeboulesclub.nl

Tot ziens bij de Meernse Jeu de Boules Club.

Meer berichten