Angstfabriek opent deuren voor nieuwsgierig publiek

Vanaf 10 april is op het terrein van RAUM De Angstfabriek te zien. De Angstfabriek is een theatrale pop-up experience waar met behulp van interactieve installaties en escape room elementen het publiek wordt meegenomen in een wereld waarin rampscenario's, alarmerende krantenkoppen en suggestieve nieuwsberichten professioneel worden geproduceerd, getest, uitgerold en geoptimaliseerd. De Angstfabriek confronteert bezoekers met de vraag: waar moeten we nu eigenlijk bang voor zijn?

De Angstfabriek is een fictieve plek waar bedrijven, politici, activisten en lobbyisten aankloppen om angstcampagnes op maat te bestellen. In de 'fabriek' worden de technieken om ons bang te maken tot in den treure geperfectioneerd en producten ontwikkeld die op maatschappelijke angst inspelen. De kassa rinkelt er op het moment dat de angstkoersen stijgen. Nieuwsgierig publiek krijgt nu de kans om een 'kijkje achter de schermen' te nemen bij deze angstproducent, want De Angstfabriek kent geen geheimen. Of toch wel?

Critical Mass activeert mensen en brengt gesprekken op gang door films, games, tentoonstellingen en installaties te ontwikkelen die ogen openen en mensen laat reflecteren op hun eigen houding en gedrag. De Angstfabriek is een project tot stand gekomen in nauwe samenwerking met tekstschrijver Jibbe Willems, theatermakers Davy Pieters en Nastaran Razawi Khorasani (KOBE collectief), escape room-ontwikkelaars Sherlocked, decorbouwer Ronald Sponselee en RAUM.

De Angstfabriek is in Utrecht te zien op het terrein van RAUM (Berlijnplein 520) van 12 april t/m 13 juli (try-outs op 10 en 11 april). Tickets kosten €15, te koop via de website www.angstfabriek.nl.

De Angstfabriek wordt financieel mogelijk gemaakt door de Bankgiro Loterij, Gemeente Utrecht, Gemeente Den Haag, Stichting Cultuur Eindhoven, het VSB fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Adessium Foundation, Stichting Democratie Media, het K.F. Hein Fonds, Fonds21, Fonds1818 en het Fentener van Vlissingen Fonds.

Meer berichten