Enrico Cabras brengt smaken van Sardinië naar Parkwijk

RegioLeidscheRijn

"Ik maak het de mensen graag naar hun zin," vertelt Enrico Cabras, einaar van popup restaurant Sardo. "Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd te koken en mensen zo een stukje Italië te laten proeven."

Leidsche Rijn - Enrico Cabras, zoon van een Sardijnse vader en Nederlandse moeder, ontdekte al vroeg zijn passie voor koken. Enrico verzon thuis vaak weekmenu's, zodat er geen voedsel werd verspild. In de jaren dat hij op Sardinië woonde en in verschillende keukens werkte, ontdekte hij de pure smaken van de Sardijnse keuken. Ook keek hij altijd mee met de kookkunsten van Santina, de vrouw van Enrico's vader. Zij heeft hem de Sardijnse, maar ook de Italiaanse keuken leren ontdekken: koken is geduld, proeven, maar vooral een stukje 'amore'.
"Koken is net zoals echte liefde; daar heb je ook geen recept voor nodig. Zolang je de juiste ingrediënten maar hebt, de rest is gevoel." Zo leerde hij in 2011 op Sardinië Patricia, de liefde van zijn leven, kennen. Dit bracht hem weer terug naar Nederland, waar hij ook herenigd werd met zijn twee oudste zoons. En al gauw vond hij een baan. Maar na verloop van tijd merkte Enrico dat hij er weinig voldoening meer uithaalde. Hij gooide het roer om en richtte zijn eigen bedrijf "Wall of Steen" op met industriële bakstenen muren. "Nu ik vorig jaar mijn eigen bedrijf was begonnen, kon ik mijn eigen tijd indelen. Zo kreeg ik in november de kans om popup restaurant Sardo te openen bij het nieuwe buurtcentrum 'Bij de Buren'. Ik had veel vrijwilligers aan mijn zijde; de buren, mijn vriendin Patricia en goede vriend Ardy. Zonder hen was dit evenement nooit zo'n groot succes geworden" Na de popup heeft Enrico op vrijwillige basis voor stichting de Zonnebloem een heerlijk kerstdiner bereid, uiteraard met verse ingrediënten "Het geeft zo'n goed gevoel om ook de ouderen eens in de watten te leggen"

Popup Sardo is een informeel Sardijns/Italiaans restaurant waarbij je aan lange tafels aanschuift en al genietend van het 5-gangenmenu kennis maakt met je buren. Wijn en antipasti staan dan al op tafel voor je klaar. Enrico kookt met verse ingrediënten die hij het liefst zelf rechtstreeks uit Sardinië haalt. Slechts 4x per jaar opent popup Sardo zijn deuren bij buurtcentrum "Bij de Buren" in Parkwijk. Wil je op de hoogte gehouden worden van dit evenement en andere activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar popupsardo@gmail.com

Op www.regioleidscherijn.nl vind je naast blogs van bewoners, ook nieuws uit Leidsche Rijn en Vleuten - De Meern. Meld je aan op de nieuwsbrief op www.regioleidscherijn.nl/nieuwsbrief om wekelijks nieuws en de uitagenda in je mailbox te ontvangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden