Foto: Leon Bal
Foto: Leon Bal (Foto: Leon Bal)

PVCV draagt de laatste plaats over

Amateurvoetbal

Leon Bal

REGIO – VV De Meern (zo) heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij RKAVV verloren. Het vooruitzicht op klassenbehoud wordt hierdoor steeds lastiger. PVCV heeft de laatste plaats overgedaan aan FC Abcoude door een 2-3 zege bij Hooglanderveen. UVV blijft in de race voor een prijs dankzij een 0-1 overwinning bij Nederhorst. VV De Meern (za) speelde met 1-1 gelijk bij laagvlieger SV Lopik. Desto slaat aanval concurrent Buitenboys af met een 1-1 gelijkspel.

RKAVV – VV De Meern 3-1
Binnen een half uur had VV De Meern de wedstrijd verloren. Het was 3-0. Na een klein uur spelen viel de eretreffer voor VV De Meern. Een overwinning was nodig in Leidschendam. VV De Meern staat nu zeven punten achter VC Vlissingen en twaalf achter op IFC dat aanstaande zondag de opponent is in Hendrik-Ido-Ambacht.

Hooglanderveen – PVCV 2-3
PVCV weet dat het twee voor twaalf was geworden. Er moesten punten komen, kenners hadden uitgerekend dat tien punten wel eens genoeg kan zijn. De eerste drie zijn nu binnen. PVCV had voor het eerst een complete selectie, met de junioren op de bank. In het eerste kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Vlak voor de rust kreeg doelman Rob van de Grootevheen rood. De thuisploeg moest verder met tien man. Nog voor de gedwongen onderbreking maakte Dani Kovachev de gelijkmaker. In de tweede helft moest PVCV na de 2-1 weer aanzetten. Invaller Jeffrey Hengeveld maakte weer gelijk. Vlak voor tijd knalde een andere invaller Lars Versteeg met een rechtstreeks indraaiende hoekschop de 2-3 binnen. Bij PVCV is er nog hoop.

Nederhorst – UVV 0-1
De formatie van trainer Renato Dijksterhuis is bezig met een sluitstuk van de competitie dat mag leiden tot een prijs. Daarvoor moet er van de kleintjes gewonnen worden. Met alle respect kan Nederhorst daartoe gerekend worden. Ook in lelijke wedstrijden moet er gewonnen worden en dat lijkt nu gelukt. Op naar APW, dat is wel een ploeg die goed kan voetballen.

SV Lopik – VV De Meern (za)
In het eerste duel dit seizoen verloor VV De Meern op eigen veld van de mannen uit de polder. Lopik had een mooie eerste seizoenshelft, maar lijkt nu wat terug te vallen. Na een kwartier maakte Indy van de Poll de 0-1. De wedstrijd leek gelopen, want SV Lopik zakte vooral in. Lars Bootsma raakte geblesseerd en Engel kwam voor hem in het veld. Scholts, Gentenaar en Van Wiggen misten kansen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld. SV Lopik kwam er meer uit en maakte de gelijkmaker. Doelman Jay Veldhoen had enkele fraaie reddingen en zorgde zo mede voor de puntendeling.

Desto – Buitenboys 1-1
Een uitslag waarmee iedereen goed de week kon beginnen. Twee gelijkwaardige ploegen die wel op de winst wilden spelen, maar de kansen niet voldoende konden verzilveren. In het eerste bedrijf opende Carinho de Miranda de score. Nog voor de thee was het weer gelijk. In de tweede helft was het niet onmogelijk dat er een winnaar ging komen. "Niemand verdiende de zege. Ik heb er vrede mee. Nog vijf te gaan. Wij hebben geen ploeg om te spelen om niet te verliezen. Wij zullen tegen Olympia'25 en de anderen voor de winst gaan", aldus interim Patrick Hondeveld.

Meer berichten