Foto: Debbie Voortman-Peek

Duchenne Heroes komen in actie

Debbie Voortman-Peek

Afgelopen zaterdag, 6 april, kwam er veel water aan te pas. Duchenne Heroes, team 'Vliegende herten', het brandweerkorps uit De Meern, sopten heel wat auto's in om geld op te halen voor onderzoek naar de progressieve spierziekte Duchenne. Ook staat er een zevendaagse mountainbiketocht voor de boeg. Dit alles om deze ziekte de 'wereld uit te trappen'. Reden genoeg voor De Loop van Leidsche Rijn en de Lint-Wurmpie Run om dit lokale initiatief als goede doel te kiezen tijdens het loopevent op 26 mei 2019: het Duchenne Parent Project. 

Team ' Vliegende Herten voor Duchenne' is een mountainbiketeam dat ontstaan is uit vrijwilligers van het brandweerkorps uit De Meern. De zoon van een van deze brandweermannen heeft deze progressieve spierziekte Duchenne. De 'Vliegende Herten' fietsen dit jaar voor de derde keer de Duchenne Heroes, een mountainbike tocht van 500 km lang over onverhard terrein door de vijf landen: Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland om te finishen in Venlo. Een zware beproeving waarbij door de deelnemende teams zoveel mogelijk sponsorgeld wordt opgehaald. Ieder gesponsorde euro komt terecht bij het goede doel. Dit geld gaat naar het 'Duchenne Parent Project', een stichting die wordt gerund door ouders van kinderen met Duchenne. Deze stichting steunt onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen en controleert zelf hoe het door hun geïnvesteerde geld gebruikt wordt. 

Rene Lotterman (35), een van deze brandweerlieden, doet voor de eerste keer mee met dit team 'Vliegende Herten'. De voorbereiding is in volle gang, maar ook het wassen van auto's is een van de acties om meer bekendheid voor Duchenne te genereren. Rene: 'Het is prachtig hoe de mensen van onze post samen opstaan om in actie te komen en te fietsen voor Duchenne! Dit zorgt voor verbinding, we doen dit samen! Geweldig dat ik mag aanhaken. Vanaf oktober zijn we al aan het trainen voor de tocht op 8 t/m 14 september. Er moet gewoon meer geld komen voor onderzoek naar Duchenne. Het is zo'n verschrikkelijke ziekte, waarbij spieren snel achteruit gaan. Ik was geen fietser en heb zelfs een mountainbike voor dit doel aangeschaft. Mijn hele leven pas ik er voor aan. Ik sport veel meer, eet gezonder, ik ga dit doen in september!' 

Een goede impressie en meer informatie over de Duchenne Heroes mountainbiketocht zie je op de site: www.duchenneheroes.nl. Bij inschrijving aan het loopevent is een bedrag te doneren voor dit doel. Informatie en inschrijven: www.deloopvanleidscherijn.nl of www.lint-wurmpie.nl. Schrijf je in voor 30 april, dan staat je naam op je startnummer! 
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden