Foto: Regio Leidsche Rijn.
Foto: Regio Leidsche Rijn.

Free Food Experience genomineerd voor de Ab Harrewijnprijs

De jury van de Ab Harrewijn Prijs heeft vijf personen en hun projecten bekend gemaakt die dit jaar meedingen naar de prijs. Ilvien en Richard Noordhoek zijn met hun Free Food Experience genomineerd. De bekendmaking van de Ab Harrewijn Prijs 2019 zal plaatsvinden op maandag 13 mei.

Leidsche Rijn - Ilvien en Richard Noordhoek startten de Free Food Experience in Leidsche Rijn, omdat ook in de als welvarend bekend staande wijk armoede bestaat. Dit eetproject zorgt dat bewoners die het minder hebben toch kunnen genieten van een lekkere maaltijd, samen met andere mensen. 

Free Rood Experience neemt het op tegen vier andere maatschappelijke initiatieven: 

John en Corrie Tamerus namens OverHoop, Woerden. OverHoop is een koffiebranderij waar mensen met weinig geluk in het leven het vak van koffiebrander en barista leren. 

Ilona Ordelman, drijvende kracht achter Bij de Halte, Deventer. Bij de Halte is een ontmoetingsplek in de wijk Zandweerd, waar buurt, bedrijfsleven en zorg samenkomen.

Henk Beijen, Cor de Greef en Will Hage van De Vuurtoren, Bergen op Zoom. De Vuurtoren, gevormd naar aanleiding van massaontslag bij Philip Morris, biedt een ontmoetingsplek voor lotgenoten. 

Erik Pezij van Ieder Kind een Sint te Vriezenveen. De stichting zorgt dat Sinterklaas langs komt bij kinderen die niet gewend zijn veel cadeautjes te krijgen, laat staan dat Sint aan huis komt.

De Ab Harrewijn Prijs is een initiatief van de gelijknamige stichting. De Prijs is vernoemd naar Ab Harrewijn, theoloog, dominee, arbeidspastor bij DISK Amsterdam, voorzitter en Tweede-Kamerlid van GroenLinks. Ze wordt jaarlijks uitgereikt sinds 13 mei 2003, een jaar na het plotselinge overlijden van Ab Harrewijn.
De jury van de Ab Harrewijn Prijs bestaat uit Siska Barelds (partner van Ab), Hub Crijns (voormalig directeur DISK), Kees Vendrik (voormalig Tweede-Kamerlid), Job de Haan, (bestuurslid De Linker Wang), Eddy Reefhuis (oud-studiegenoot van Ab), en Els Veenis (voormalig partijbestuurder GroenLinks). De winnaar van de Ab Harrewijn Prijs krijgt een kunstwerk met bijbehorende cheque van 5000 euro uitgereikt. Voor de andere vier genomineerden is een prijs van 1500 euro beschikbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden