Utrechtse jongeren met een mening gezocht!

Wereldwijd gaan klimaatspijbelaars de straat op, om aandacht te vragen voor hun toekomst en wat zj belangrijk vinden: het klimaat! Maar jongeren hebben nog veel meer idealen, en zitten vol unieke inzichten en verfrissende ideen. Utrechtse jongeren kunnen nu aan de slag met deze ideeën, door jongerenambassadeur te worden bij een organisatie die bij hun past.

Regio - Of het nu gaat over mensenrechten, je favoriete sportclub, of de dieren in het asiel: elke jongere heeft wel iets waar hij of zij zich hard voor wil maken! Een nieuw landelijk project ondersteunt jou daarbij, zodat jij volwaardig jongerenambassadeur kunnen zijn. Op deze manier laat jij van je horen in de maatschappij, zodat er aandacht is voor jouw idealen. Ga aan de slag bij een organisatie naar keuze, geef advies en deel jouw inzichten!

Jongerenambassadeurs laten van zich horen
Jongerenambassadeurs biedt jongeren een starttraining aan, waar je de skills opdoet om praktische feedback te geven aan de organisatie. Ook leer je hier andere jongerenambassadeurs kennen! Jongeren geven hun voorkeuren en interesses aan, waarna je gekoppeld wordt aan een organisatie die bij jou past. In regio Utrecht zijn al een aantal organisaties op zoek naar het advies van een Jongerenambassadeur.

Droomplekken in Utrecht
De leerlingen van Openbare Daltonschool deBuut in Soest zijn bezig met duurzaam burgerschap: wat betekent het om wereldburger te zijn? Een Jongerenambassadeur mag deze speurtocht ondernemen samen met de leerlingenraad en de school. Critical Mass biedt een pop-up experience aan, waar bezoekers geconfronteerd worden met angsten over klimaatverandering, migratie en vaccinaties. Een jongerenambassadeur adviseert hoe jongeren bewuster gemaakt kunnen worden via social media. Ook scholenkoepel Eem-Vallei Educatief is benieuwd naar de inzichten van jongeren en kinderen: daarom mag een jongerenambassadeur daar meedenken over het opzetten van een Kinderraad. Jongeren die zelf een organisatie weten waar de stem van jongeren gehoord met worden, zijn ook van harte welkom!

Laat van je horen!
Ben jij geïnspireerd door bovenstaande droomplekken? Of weet je zelf al waar jij jongerenambassadeur met worden? Aanmelden kan via de website (www.jongerenambassadeurs.com/aanmelden), door te mailen naar jasmijn@jongerenambassadeurs.com, of door een appje te sturen naar 06 18530825! En wie weet ben jij binnenkort de jongerenambassadeur die het verschil maakt!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden