Zicht op verminderd zicht

KBO Leidsche Rijn houdt op 3 mei een themamiddag: Zicht op verminderd zicht.

De KBO-PCOB vindt het belangrijk dat mensen volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig mensen met een slechter zicht te signaleren en hen te wijzen op de mogelijkheden die er zijn.

Samen met Stichting Bartiméus, de grootste expertise-organisatie voor slechtziende en blinde mensen, en Vereniging Bartiméus Sonneheerdt gaat KBO-PCOB daarom vrijwilligers trainen. Via de training Zicht op verminderd zicht kunnen deze vrijwilligers blinden en slechtzienden wijzen op hulpmiddelen om hun leven te verbeteren, waardoor mensen kunnen blijven meedoen, binnen én buiten de vereniging.

Dit project is gestart op 25 mei 2018 en behandelt onderwerpen waarvan iedereen op de hoogte zou moeten zijn. Er zijn veel oogziekten en oogproblemen. Veel ouderen krijgen daar in de loop der jaren mee te maken, daarom wil KBO Leidsche Rijn, tijdens de themamiddag van 3 mei u hiervan kennis laten nemen.

Men heeft mevrouw Ine Woudstra van Bartimeus uitgenodigd om hierover een presentatie te geven. U kunt zelf ervaren hoe het is om een oogafwijking c.q. oogziekte te hebben. Mevr. Woudstra zal een aantal speciale brillen meenemen die u mag opzetten om zo te ervaren hoe het is om verminderd zicht te hebben of zelfs helemaal blind te zijn. Ook zal mevrouw Woudstra het nodige vertellen over de diverse oogziekten.

U bent van harte uitgenodigd. De middag start om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur) in De Schalm. De koffie/thee staat klaar. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Introducees zijn eveneens van harte welkom. 

Meer berichten