CDA maakt werk van verkeersveiligheid

Deze week worden op twaalf nieuwe locaties in Utrecht snelheidsdisplays ('smileyborden') opgehangen. CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren hielp een bord ophangen aan de Van Vollenhovenlaan in Transwijk. Het bord daar is één van vier borden die extra zijn aangeschaft dankzij een voorstel van het CDA in de gemeenteraad.

Regio - Verkeersveiligheid is voor veel inwoners van de gemeente Utrecht de grootste zorg. Met 40% van de inwoners staat verkeersproblematiek al jaren bovenaan de rijtjes met buurtproblemen. De CDA-fractie pleit op meerdere fronten voor aanpak van deze zorgen. Sander van Waveren: "Het begint met een veilige inrichting, straten en kruispunten moeten goed aangelegd worden. Daarna moeten we verkeersdeelnemers stimuleren om zich netjes te gedragen, bijvoorbeeld met deze smileyborden. Als dat niet helpt moet er sneller handhaving beschikbaar zijn. Op alle drie deze fronten heeft het CDA afgelopen jaren voorstellen gedaan voor verbetering."

Snelheidsdisplays

De twaalf snelheidsdisplays van de gemeente worden elke zes weken op een nieuwe plek opgehangen. Uit onderzoek blijkt dat er in deze periode daadwerkelijk extra bewustwording optreedt en automobilisten hun snelheid aanpassen. De metingen vormen bovendien een goede indicatie van hoe hard er gereden wordt. Dat overzicht over de afgelopen jaren is online beschikbaar (link). Bewoners kunnen zelf hun straat aanmelden bij de gemeente als zij vinden dat er vaak te hard wordt gereden.

De komende weken hangen de twaalf displays op de volgende locaties: Multatulistraat, Willem van Noortstraat, Tigrisdreef, Schonberglaan, Maliesingel, Wittevrouwensingel, Voorsterbeeklaan, Constant Erzeijstraat, Van Vollenhovenlaan, Eisenhowerlaan en twee op de Proostwetering.

Meer informatie staat op https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/verkeer/verkeersveiligheid/

Meer berichten