Logo brugutrecht.nl


Heeft u wel eens stil gestaan bij huisnummers?

Op vrijdag 28 juni kunt u met Gilderondleider Aart de Veer een wandeling maken langs huizen met echt Utrechtse nummers. Een familie woont op nummer 113 B Bis A. Dat kan alleen in Utrecht en de rondleider vertelt u hoe dat zit.

Regio - De wandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De wandeling gaat door enkele straten bij het oude Stadhuis waar de rondleider ingaat op de geschiedenis van de Utrechts bis-nummering. Wanneer ontstond die en waarom? Wat zijn de regels van even-en-oneven en hoe gaat het op pleinen en langs kades?

In winkelstraten gaat de nummering een beetje anders. Hoe, dat hoort u tijdens de wandeling en u doet tegelijk nog wat kennis op over bouwstijlen in de mooiste Utrechtse winkelstraat, het Oudkerkhof. 'Nooit geweten dat huisnummers zo interessant zijn,' was het commentaar bij de eerste huisnummerwandeling in 2017.

U kunt inlichtingen krijgen en zich voor deze wandeling aanmelden op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur via tel: 030-2343252, en via e-mail: post@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Of via de website: www.gildeutrecht.nl. De plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. De kosten bedragen € 8 p.p., voor volwassenen en € 4 voor kinderen beneden 12 jaar en U-pashouders.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten