Kraampjes met fairtrade producten.
Kraampjes met fairtrade producten. (Foto: )

Groene kerken organiseren markt

De Marekerk en de Torenpleinkerk hebben een aantal duurzame stappen gedaan en ontvangen daarom beide het bordje "Groene Kerk" van de landelijke organisatie. Dit vieren de kerken met een Groene markt in het verenigingsgebouw.

De Meern - Om de bordjes feestelijk te onthullen en om de beide gemeentes kennis te laten maken met het idee van een Groene Kerk wordt er een "groen en fair markt" georganiseerd. Het wordt een markt waar van alles te koop is en waar van alles te beleven is. De markt is niet alleen voor eigen gemeenteleden, maar ook de leden van andere kerken en iedereen daarbuiten worden hartelijk uitgenodigd om te komen.

Alle marktkramen verkopen fairtrade en ecologisch verantwoorde producten. Onder de verkopers bevinden zich kraampjes van de Wereldwinkel Maarssen, Lotika, Emax Domina, Imkerij "Het Wilgenroosje", BeterLeven.net, Studio Namenia, Men at Wool, en Machies voor War Child. Ook het repaircafé is van de partij. Hier kunt u uw kapotte spullen laten repareren en u vindt hier een ruiltafel met puzzels, (kinder)boeken en bordspellen. Bij sommige kramen kunt u informatie ophalen, waaronder de stands van Natuur Milieu Utrecht, Energie U en Groen Geloven. Natuurlijk is er ook iets te koop op het gebied van eten en drinken.

Terwijl de volwassenen rondneuzen op de markt kunnen de kinderen lekker los gaan op het Springkussen en deelnemen aan vele activiteiten als: een vilten bloem maken, wol spinnen en breien en knutselen met (schoon) afval. Er is ook een speurtocht langs de kramen en als je alle antwoorden hebt gevonden en de opdrachten hebt gedaan, is er als beloning een ijsje bij de ijsfiets.

Programma

Zaterdag 25 mei start de markt om 14.00 uur waarna om 14:15 beide dominee's de bordjes 'Groene Kerk' in ontvangst mogen nemen. Om 14.30 uur begint de Workshop Young & Fair. Zij nemen ons mee in de wereld van de kledingindustrie en om 15.30 uur geeft Energie U een lezing over de energie transitie van gas naar elektra en energie projecten in en rond Utrecht. Om 16.30 uur is er nog een lezing door Marjolein Tiemens van Groen Geloven over de "10 geboden van het milieu." De markt eindigt rond 19.00 uur.

Meer berichten