Eerste paal kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Leidsche Rijn

Kinderopvangorganisatie Kindergarden is gestart met de nieuwbouw van een kinderdagverblijf gecombineerd met buitenschoolse opvang aan de Madridstraat 3a in Leidsche Rijn. Verantwoordelijk wethouder Klaas Verschuure sloeg de eerste paal, samen met algemeen directeur van Kindergarden Nicole Krabbenborg. Het nieuwe gebouw wordt medio 2020 opgeleverd en bestaat uit zes groepen voor baby's, dreumesen en peuters. De buitenschoolse opvang biedt plaats aan 55 kinderen.

Leidsche Rijn - De vierde vestiging in Utrecht van het landelijk werkende Kindergarden komt in de wijk Leidsche Rijn. Vanuit de gemeente Utrecht was er de wens voor kinderopvang, juist op deze plaats. "Leidsche Rijn telt veel gezinnen met jonge kinderen. Dan is goede en goed bereikbare kinderopvang erg belangrijk," aldus wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling) tijdens zijn speech. "Als gemeente zijn we dan ook erg blij dat Kindergarden een prachtig plan heeft gepresenteerd. Dankzij de voortvarende aanpak en prima samenwerking komt dat hier vandaag letterlijk van de grond."

Kindveilig en kindvriendelijk

Het nieuwe, duurzame gebouw ligt in een parkzone, naast een basisschool. Bijzonder is de helling van het terrein. Deze is benut om de hoofdentree met een split-level te koppelen aan zowel begane grond als verdieping en om vanaf de straat het gebouw in te kunnen kijken. Het ontwerp is gemaakt door Archivolt Architecten uit Amsterdam, binnen de richtlijnen van Kindergarden's filosofie waarin kindveiligheid en kindvriendelijkheid voorop staan. Ook is dankbaar gebruik gemaakt van de bijna twintigjarige ervaring en innovatieve kracht van Kindergarden's eigen architect Paul van Eymeren. Zo zijn ruimten geschakeld en van twee zijden bereikbaar; voorzieningen als pantry's en toiletten worden gedeeld met andere groepen. Alles is onder de loep genomen: tot aan de in eigen beheer ontwikkelde traphekjes aan toe. Deze zijn nu nog veiliger en praktischer.

Onder één dak

Het kinderdagverblijf bestaat uit zes groepen voor baby's, dreumesen en peuters. De groepsruimten zijn georiënteerd op het groen en de buitenruimten: de tuin op de begane grond en dakterrassen op de verdiepingen. De buitenschoolse opvang op de tweede verdieping biedt plaats aan 55 kinderen en heeft een eigen entree aan de achterzijde, naast de naburige school. De entree aan de Madridstraat is de hoofdtoegang van het kinderdagverblijf.

Aandacht, zorg en ontwikkeling

In Utrecht heeft Kindergarden vestigingen aan de Maliebaan in het centrum, aan de Dirck Hoetweg in Leidsche Rijn en in De Meern aan de Spinsterlaan. Algemeen directeur Nicole Krabbenborg is blij met de nieuwbouw. "We nemen vestigingen over, maar blijven zelf ook nieuwe openen op mooie locaties. Wat telt is onze visie op kinderopvang. Het gaat om persoonlijke aandacht, zorg en ontwikkeling. We zijn ervan overtuigd dat ieder kind zich moet kunnen ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo. Het is onze taak ze daarin te begeleiden, samen met de ouders. Ook aan de Madridstraat houden we rekening met de uiteenlopende activiteiten die in een kinderdagverblijf plaatsvinden: van spelende tot slapende kinderen. Zo is er veel daglicht en een aangenaam, uitgekiend binnenklimaat dat tegemoet komt aan de verschillende eisen voor groepsruimten en aangrenzende, koelere, slaapruimten."

Groei met behoud van kwaliteit

"Prioriteit zowel bij nieuwbouw als overnames blijft de kwaliteit," aldus Krabbenborg: "We willen de beste zijn, niet de grootste. Een nieuwe vestiging betekent voor ons ontwikkeling. We bouwen waar nodig, investeren in capaciteit. Nieuwe vestigingen betekenen ook nieuwe werkplekken en nieuwe mogelijkheden voor onze medewerkers om door te groeien. Overigens wordt deze vestiging de meest praktische voor onze medewerkers." Kindergarden onderscheidt zich binnen de branche door de kracht van het pedagogisch programma Wereldwijs en de professionaliteit van de medewerkers. De Kindergarden Academie waarborgt die kwaliteit. Zij biedt uiteraard ook opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden die aansluiten op de wensen en behoeften van de pedagogisch medewerkers op de nieuwe vestiging in Leidsche Rijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden