Kom speuren naar vleermuizen op landgoed Haarzuilens

Op vrijdagavond 17 mei kun je samen met een gids van Natuurmonumenten speuren naar vleermuizen op landgoed Haarzuilens. Tijdens deze spannende avond, laat je je verrassen door de wonderlijke wereld van deze mysterieuze, maar ook uiterst nuttige, vliegende zoogdieren. De excursie om 20:30 uur en duurt tot 23:00 uur

Haarzuilens - De avond wordt gestart met een korte presentatie. Zodra het voldoende begint te schemeren, neemt de vleermuisexpert je mee naar buiten. Gewapend met een batdetector ga je op zoek naar de plekken waar deze dieren (uit)vliegen. Je brengt o.a. een bezoek aan de kasteeltuin van Kasteel de Haar. 100% vleermuisgarantie!

Het enige dat de avondstilte verbreekt, is het geluid van de bat detector. Want die heb je nodig om de vleermuizen te kunnen horen! Als echte nachtdieren oriënteren vleermuizen zich in het donker door het maken en weer opvangen van heel hoog geluid. Dit geluid is vaak niet te horen voor het menselijk oor. De bat detector zet de vleermuisgeluiden om naar voor de mens hoorbare geluiden. Je zult merken dat iedere soort vleermuis een eigen typerend geluid maakt. En met een beetje geluk zie je misschien wel een dwergvleermuis, rosse vleermuis, laatvlieger of watervleermuis.

Koop van tevoren online een kaartje op www.natuurmonumenten.nl/haarzuilens 5 euro voor leden, 8 euro voor niet leden van Natuurmonumenten Startpunt is Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens. Auto's parkeren kan op de grote parkeerplaats naast de Geertjes Hoeve (Thematerweg nr.5)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden