Foto: Martine Berendsen

Proef het boerenleven op de Campina Open Boerderijdagen

Dit jaar organiseert Campina voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen op vrijdag 31 mei en maandag 10 juni. 69 melkveehouders in heel Nederland nemen dit jaar deel en openen op de vrijdag na Hemelvaart en op Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek. Op de deelnemende boerderijen is er voor het hele gezin van alles te doen: je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Ook zijn er voor kinderen van alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten te doen.

Haarzuilens - Zo opent de familie Oostveen de deuren van haar boerderij in Haarzuilens (Thematerkade 2) op 10 juni. Ook de familie Van Soest in Harmelen (Gerverscop 22) stellen hun boerderij open op vrijdag 31 mei. Tijdens de Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen. Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende Campina-producten (blind) proeven in de zuivelbar.

Alle deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. De deelnemende boerderijen in de provincie Utrecht:

Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of alle andere deelnemende boerderijen op https://www.campina.nl/boerderijdagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden