Gilde Fietstocht: In het spoor van Gerrit Rietveld

Op vrijdag 12 juli kunt u met gilderondleider Ulli Hild een fietstocht maken langs plaatsen waar de Utrechtse architect Gerrit Rietveld zijn sporen heeft achtergelaten. De fietstocht start om 18.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Gerrit Rietveld was een meubelmaker en architect die zijn tijd ver vooruit was en het duurde lang voordat hij de erkenning kreeg die hij verdiende. Hij heeft zijn hele leven in Utrecht doorgebracht. Op deze fietstocht volgen wij hem van de wieg tot aan het graf. Wij fietsen ca. 10 kilometer.

Huizen en winkelpuien van Rietveld ontworpen

Wij bekijken plekken waar Rietveld gewerkt en gewoond heeft en bezichtigen meerdere van zijn werken (niet het Rietveld-Schröderhuis, dat is een bezichtiging op zichzelf). Zo bekijken we bijvoorbeeld op de Oudkerkhof twee heel verschillende winkelpuien die Rietveld daar in opdracht heeft gemaakt. U hoort ook iets over de mens Gerrit Rietveld en zijn kijk op het leven.

Aanmelden en kosten

U kunt inlichtingen krijgen en zich voor deze wandeling aanmelden op werkdagen tussen
14 en 16 uur op telefoon 030 234 3252, via e-mail: post@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer), of via de website: www.gildeutrecht.nl. De plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten: € 14 p.p., € 8 voor kinderen beneden 12 jaar of U-pashouders.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden