Vrijwilligers gezocht voor het geven van computerlessen

Bent u handig met computers? En lijkt het u leuk deze kennis over te dragen aan anderen? Er zijn veel mensen in uw wijk die graag van u willen leren! Veel mensen hebben nog moeite met het gebruiken van de computer voor alledaagse zaken zoals e-mailen, foto's opslaan, een uitnodiging schrijven of gebruik van het internet.

Regio - Daarom organiseert Digiwijs 3.0 in samenwerking met Dock, computercursussen op verschillende locaties in Leidsche Rijn en Vleuten - De Meern. Een enthousiaste groep vrijwilligers verzorgt lessen voor buurtbewoners die behoefte hebben aan het verbeteren van hun computervaardigheden. De vraag vanuit de buurtbewoners blijft groeien en daarom is het team op zoek naar nieuwe vrijwillige docenten.

Als docent bij Digiwijs 3.0 geeft u les bij u in de wijk samen met een collega. In blokken van 10 lessen maakt u mede-wijkbewoners digivaardig, zodat ze kunnen werken met tekstverwerking, e-mail en internet in Windows 10. Een gemiddelde les duurt 2,5 uur en is een combinatie van klassikale behandeling van de stof en het individueel oefenen hiervan. Als docent draagt u de lesstof over en begeleidt u de cursist tijdens het oefenen. Door onze docenten wordt het werk als erg waarderend en gezellig ervaren. U bouwt een band op met mensen in de wijk en draagt een steentje bij aan de samenleving.

Wat zoeken wij in u?

- Ervaring met lesgeven is een pré

- 3-6 uur per week beschikbaar

- Kennis van basis computervaardigheden

- Gemotiveerd en enthousiast

- Beschikbaar overdag op een van de volgende dagdelen: maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend en/of donderdagmiddag.

- Woonachtig in omgeving Leidsche Rijn/Vleuten - De Meern

Wat bieden wij u?

- Een welkomsttraining

- Begeleiding tijdens het lesgeven

- Vrijwilligersvergoeding

- Een leuk, divers team aan collega vrijwilligers

- Vrijwilligersbijeenkomsten

Interesse? U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 06-13108085 (Marcel Vos) of 06-43050919 (Yvonne den Ouden) of via e-mailadres digitalebruisplek@gmail.com.

U wordt dan spoedig uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden