Parade Paard is van vrijdag 7 t/m maandag 10 juni te zien in Podium Hoge Woerd.
Parade Paard is van vrijdag 7 t/m maandag 10 juni te zien in Podium Hoge Woerd. (Foto: )

Parade Paard, een bizar circus vol huiver, magie en spektakel!

Castellumverhalen

Gedurende tien dagen strijkt De Vrijstaat neer in Podium Hoge Woerd met hun nieuwe voorstelling Parade Paard. Daphne de Bruin, theatermaker en artistiek directeur van De Vrijstaat, vertelt over de nieuwe theaterproductie.

De Meern - "Een bonte mix van acteurs, muzikanten, studenten, jongeren, dansers en kinderen vormen samen de intergenerationele cast van Parade Paard," aldus De Bruin. "In de afgelopen maanden werkten zij in verschillende talentontwikkelingstrajecten van De Vrijstaat aan diverse scènes en onderdelen van de voorstelling. En in de montageweek die voorafgaat aan de voorstellingen moeten alle stukken precies in elkaar gaan vallen.

Er worden lange dagen gemaakt, want wat eerst alleen in de hoofden van de makers zat, moet nu op de vloer tot een geheel worden gesmeed. Er wordt gewerkt, geleefd, gespeeld, gegeten, getraind in alle hoeken van het theater. Want zo'n cast en crew van 50(!) personen brengt behoorlijk wat levendigheid met zich mee. Opgewonden kinderstemmen, rokende muzikanten, bewegelijke dansers, repeterende acteurs en gestreste decor- en techniekontwerpen die de theaterzaal verbouwen tot een circuspiste waar de Paarden regeren.

Dieren in hoofdrol

Al tien jaar maakt De Vrijstaat jaarlijks een fabuleuze voorstelling. Theater met dieren in de hoofdrol, zoals dat gaat bij fabels. Dieren als een spiegel van de samenleving. Via hun ogen kijken wij naar onszelf. Een prachtige manier om actuele onderwerpen vanuit een nieuw perspectief te bekijken. De dieren krijgen menselijke trekken, de werkelijkheid wordt uitvergroot, de realiteit wordt fictie.

Na Zwijnenstal, Ratman, Konijnenstad, De Nacht van de Kakkerlak en Blaffen!, zijn dit jaar de schijnwerpers gericht op de paarden in Parade Paard. In deze jubileumvoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar worden we meegenomen in de nachtmerrie van hoofdpersoon Remi. Op de binnenplaats van het weeshuis waar hij woont staat een enorme boom. Als Remi getuige is van een oeroud paardenritueel dat zich onder de boom afspeelt, raakt hij verstrikt in een strijd tussen boomgeesten, Little Ponies en de directrice van het weeshuis. Als een circusvoorstelling trekken de scènes vol huiver en magie aan het publiek voorbij.

Wij verheugen ons enorm om met deze familievoorstelling in Podium Hoge Woerd te staan."

De theatervoorstelling Parade Paard 8+ van De Vrijstaat is van vrijdag 7 t/m maandag 10 juni te zien in Podium Hoge Woerd. Kijk voor meer informatie en toegangskaarten op www.podiumhogewoerd.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden