Foto:

Seizoen klaar voor VV De Meern (za)

Amateurvoetbal

Door Leon Bal

REGIO – VV De Meern (za) is nu zeker klaar met het seizoen. Met een zege was de nacompetitie misschien nog haalbaar. Nu is er niets meer mogelijk. Desto lijkt na de 1-4 nederlaag op eigen veld ook het seizoen in het slot gegooid te hebben. VV De Meern (zo) verliest bij UDI'19/CSU. PVCV verzekert zich van deelname aan nacompetitie met een late 2-1 zege op concurrent AFC Quick 1890. UVV kwam niet verder dan 2-2 bij Roda'46 in Leusden.

BFC – VV De Meern 1-1
Het was een verdiend gelijkspel. Beide partijen speelden op de winst. "Ik vond dat wij de betere ploeg waren in de eerste helft. BFC had een goede tweede helft", aldus trainer Richard Beekink. Invaller-doelman Jay Veldhoen speelde een prima wedstrijd. Jesse Schuin maakte halverwege de eerste helft de openingstreffer. Vlak voor de rust werd het gelijk. In de tweede helft waren er kansen over en weer. Schuin kreeg de mooiste maar stond buitenspel. Ook Scholts en De Smit faalden in de afwerking. Het tweede team kan komend weekeinde kampioen worden, maar voor de hoofdmacht valt er deze jaargang niets meer te halen.

Desto – OSM'75 1-4
In de onduidelijkheid over een eventuele voortgang in de nacompetitie wist de thuisploeg dat er gewonnen moest worden van OSM'75. De ploeg uit Maarssenbroek staat hoog in de derde periode en voor Desto was dat ongunstig. Via Nik Marshal werd de score geopend. In de tweede helft was het een geheel andere wedstrijd. Na de gelijkmaker ging Desto nog slordiger spelen. Er was veel balverlies. Het leek wel alsof Desto angst had om de grote ruimte achterin bij OSM'75 te benutten. Het werd 1-4 en daarmee lijkt het seizoen van Desto toch voorbij. Komende zaterdag wacht NITA.

UDI'19/CSU – VV De Meern 2-0
De nederlaag was al in de eerste helft tot stand gekomen. VV De Meern snakt naar het einde van het seizoen. De voorbereiding op de eerste klasse volgend jaar kan na de wedstrijd tegen Alphense Boys komende zondag een voortgang krijgen.

PVCV – AFC Quick 1890 2-1
Een wedstrijd met een spannend eindstuk zoals ook bij het Eurovisiesongfestival de avond ervoor. In de eerste helft had Dennis Boeijen de score geopend in dit degradatieduel. Met 1-0 werd er gerust. In de tweede helft probeerden beide ploegen op de winst te spelen. Een zege zorgde voor meer lucht voor de laatste wedstrijd. In de laatste minuut werd het gelijk na een cadeautje van de scheidsrechter die de ploeg uit Amersfoort een strafschop gaf. In de blessuretijd gaf Brandsen de voorzet op Dani Kovachev die vanuit een scrimmage de 2-1 scoorde. De ontlading was groot. PVCV zit in de nacompetitie en kan niet meer rechtstreeks degraderen. Daarin wacht of APWC of IVV Landsmeer zoals het er nu voor staat.

Roda'46 – UVV 2-2
Weer een gelijkspel voor UVV dat in deze wedstrijd tweemaal op achterstand kwam. Roemer Collen maakte de 1-1. Tim Habers zorgde met zijn treffer voor de eindstand, al schoot de thuisploeg in de laatste minuut nog op de paal. "We gaan moeizaam naar het einde. De beleving was acceptabel, maar het gaat moeizaam. Het lijkt alsof sommige spelers geen zin meer hebben. Het opladen en scherpstellen is een flinke klus gebleken", besluit trainer Renato Dijksterhuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden