groepsfoto met brandweervrouw Saskia
groepsfoto met brandweervrouw Saskia (Foto: obs Pantarijn)

Brandweervrouw geeft les

Wat een ervaring voor groep 4 & 5a van OBS Pantarijn! Ze kregen een gastles van een echte brandweervrouw. Wat een nieuwsgierigheid en enthousiasme was er bij deze leerlingen om te leren over veiligheid, de taken van de brandweer en waar je zelf op moet letten. De Brandweervrouw Saskia gaf goede tips: niet alleen voor de leerlingen maar ook voor de ouders thuis. Bijvoorbeel plaats op elke verdieping een brandmelder en controleer en stofzuig deze elke maand, gebruik alleen vuur met een volwassene en laad je mobieltje nooit op op je bed.

Veldhuizen - De brandweervrouw stelde de leerlingen allemaal vragen: 'Hoe lang is eigenlijk de ladderwagen?' Het antwoord was 10 verdiepingen hoog, dus mochten ze gelijk een rekensommetje doen. Ook waren er vragen als 'Tegen hoeveel graden kan het brandweerpak?' (400 graden) en 'Wat is gevaarlijker vuur of de rook?' (Rook).

Enkele leerlingen speelden toneel over brand bij de buren, welk nummer moeten ze bellen en welke informatie is dan belangrijk?

De brandweervrouw had ook nog een leuk beertje in brandweerkleding bij zich. En vroeg 'wie wil deze hebben?' Nou alle leerlingen wel! Maar gelukkig kreeg niemand die, want dit was een troostbeer. Speciaal voor kinderen die te maken kregen met de brandweer of een ambulance. Helaas waren er een paar kinderen die er wel een thuis hadden. Ze durfde die verhalen ook te delen en hun klasgenoten waren zeer onder de indruk. Het was een informatieve en leerzame les.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden