Foto:

PVCV knokt zich naar volgende ronde nacompetitie

Amateurvoetbal

Door Leon Bal

VLEUTEN – De selectie van interim Wilt-Jan de Boer heeft zondagmiddag de tweede ronde van de playoffs bereikt. Op het eigen sportpark Fletiomare-oost werd APWC met 3-0 afgeschud. Het was een zware wedstrijd onder warme weersomstandigheden. Maar PVCV was uiteindelijk de terechte winnaar.

PVCV – APWC 3-0 (1-0)
Een kleine vijfhonderd toeschouwers hadden de weg naar het sportpark gevonden. De thermometer tikte voorzichtig de dertig graden aan. Er stond een redelijk harde wind over de lengte van het veld. In de eerste helft had PVCV de wind mee. In het eerste kwartier was PVCV de bovenliggende partij. Na vijf minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door Sjoerd van Doorn. Hij was kort voor de wedstrijd teruggekeerd uit Frankrijk alwaar hij stage mocht lopen. Dit beviel hem niet goed waardoor Van Doorn terugkeerde en ondanks dat hij niet had kunnen meetrainen startte hij in de basis. Dit vertrouwen in hem betaalde Van Doorn dubbel en dwars terug met zijn treffer. Na een kwartier spelen raakte PVCV de grip op de wedstrijd kwijt. APWC kwam meer aan voetballen toe en er ontstonden mogelijkheden voor de ploeg uit Amersfoort. Met 1-0 werd er gerust.

In de tweede helft startte APWC met de wind mee, die overigens al snel ging liggen. Daardoor werd het nog warmer. APWC zocht de aanval en kreeg mooie kansen. Na ruim een uur spelen redde doelman Van Renswouw zijn ploeg met een fraaie redding. Dat deed hij nog tweemaal binnen een kwartier. De beste redding was op een zwabberbal van Kaya waar de doelman goed zijn lichaam achter zette. De derdeklasser kreeg de defensie van PVCV niet aan het wankelen. Wel duidelijk werd dat PVCV de kansen, die zouden gaan ontstaan doordat er meer ruimte ging komen, wel moest gaan afmaken. Anders zou het APWC onbedoeld in de wedstrijd houden. Bij de derde counter was het raak. Na een diepe bal op Boeijen omspeelde de aanvaller de doelman Uysal die heel matig en nerveus keepte. Invaller Sven Oorschot schoof de bal in het lege doel.

In de slotfase scoorde Max Ramaekers de derde treffer uit een vrije schop. Uysal was kansloos op de streep in de bovenhoek. Bij APWC wekte men na de 2-0 niet meer de indruk vertrouwen te hebben in een goede afloop. Opnieuw struikelde APWC over PVCV. Ook vorig seizoen bleek de Vleutense formatie te sterk.

Interim-trainer Wilt-Jan de Boer was tevreden over de uitslag maar niet over het vertoonde spel. "Na een kwartier waren we het voetbal kwijt. Dat heeft in mijn beleving meer dan een uur geduurd. Na afloop vonden sommige mensen het een slechte wedstrijd, maar voor mij was het belangrijk om de laatste twee finales van het seizoen te winnen. Deze zege is goed voor ons vertrouwen. We gaan ons deze week voorbereiden op het duel tegen Zwaluwen Utrecht 1911", aldus De Boer. Waar de wedstrijd tegen de Utrechtse formatie gespeeld wordt en op welke dag is op dit moment (zondag-red.) nog niet bekend. 

Opstelling PVCV:
Regilio van Renswouw, Nick Morren, Sander van der Heide, Sam van Breukelen, Robin Brandsen, Max Ramaekers, Sjoerd van Doorn, Dani Kovachev, Jimmy Zeehuizen (63. Sven Oorschot), Bas Jansen en Dennis Boeijen.

Uitslagen bekende ploegen:
Zaterdag 1e/2e klasse:
ZOB – BFC 3-1; Delta Sports'95 – OSV 4-1.
Programma 8 juni: ZOB – FC Aalsmeer. Delta Sports'95 – CSW.

Zaterdag 2e/3e klasse:
NITA – DOSC 2-0; SV Lopik – Jonathan 2-2; TOV – FC Hilversum 2-0.
Programma 8 juni: NITA – TOV. VVZ'49 – Jonathan.

Zaterdag 3e/4e klasse:
Kockengen – Hertha 9-3; CTO'70 – Eemboys 5-1.
Programma 8 juni: Cobu Boys – Kockengen. RKAVIC – CTO'70.

Zondag Hoofdklasse/1e klasse:
ZSV – Leonidas 0-2; Moerse Boys – VC Vlissingen 4-2.

Zondag 1e/2e klasse:
Kolping Boys – SO Soest 3-1; SV Hillegom – SCH'44 2-0; Kampong – Assendelft 0-1.
Programma 10 juni: Kolping Boys – Zeeburgia. Assendelft – Hillegom.

Zondag 2e/3e klasse:
AFC Quick 1890 – IVV 2-4; PVCV – APWC 3-0; Zwaluwen Utrecht'11 – ZSGOWMS 2-1.
Programma 11 juni: Zwaluwen Utrecht – PVCV.

Zondag 3e/4e klasse:
Programma 10 juni: Wasmeer – 's Graveland. Nederhorst – RCH.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden