De wijze Janiek (9) is weer beter

Utrecht - Janiek was pas 4 jaar oud toen zij te horen kreeg dat ze leukemie had. "Ik heb geluk gehad maar ik besef dat er ook gezinnen zijn die dat geluk niet hebben. Daarom moeten we ons blijven inzetten voor KiKa", aldus deze wijze 9-jarige. Team Janiek & Vrienden gaat daarom meedoen aan Run for KiKa Utrecht vanuit het Máximapark en rennen voor meer onderzoek naar kinderkanker.

In 2013, na een gezellig weekend Parijs, kwamen ze erachter dat Janiek ziek was: acute lymfatische leukemie. "Het gaat nu in één woord geweldig met Janiek, maar wij weten hoe het is om een ziek kind te hebben en hoe belangrijk het is dat al die kinderen beter worden.", vertelt Janiek haar vader.

Een kroon voor alle kanjers!
"Een periode kon ik niet meer zwemmen en ook niet altijd naar school. Nu kan ik dat gelukkig wel weer!", vertelt Janiek enthousiast. Op zondag 16 juni staat Janiek op het podium voor de Kanjerkroning. Janiek en andere kinderen die ziek zijn of ziek zijn geweest (de kanjers) worden op het speciale Run for KiKa-podium in het zonnetje gezet.

Maak hét verschil voor kinderen met kanker!

Run for KiKa is een hardloopevenement voor Stichting Kinderen Kankervrij, waarbij jij hét verschil maakt voor kinderen met kanker. Jong en oud, teams of individueel, met vrienden, familie of het bedrijf: iedereen is welkom! Kies uit de afstanden 10 km, 5 km of 1 km KidsRun en beleef een unieke dag op zondag 16 juni.
 

Inschrijven voor Run for KiKa kan via http://www.runforkika.nl/inschrijven.

Het sponsoren van team Janiek & Vrienden kan via https://www.runforkika.nl/janiek-vrienden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden