De danseressen van Dancing Queens zetten zich met hun stichting 'Just in Time 4 Heroes' in voor een zeer goed doel. Foto: Roberto Cancian
De danseressen van Dancing Queens zetten zich met hun stichting 'Just in Time 4 Heroes' in voor een zeer goed doel. Foto: Roberto Cancian (Foto: Roberto Cancian)

Benefietshow voor zieke kinderen

Roberto Cancian

Mooie herinnering van blij kind

Op zondag 23 juni aanstaande wordt er Muziekpodium Azotod in De Meern een benefietshow gegeven om geld op te halen voor Stichting 'Just in Time 4 Heroes'. Een stichting die door de tien danseressen van 'Dancing Queens' is opgericht na het overlijden van Justin, de zoon van dansdocente Barbara van Ommeren. "Iedere woensdagavond dansen wij met tien meiden in Azatod. Dan doen wij al tien jaar. Naast het dansen, wat de meesten al 25 jaar doen, zijn wij ook goede vriendinnen geworden. In 2018 is de stichting Just in Time 4 Heroes opgericht", geeft Annemarie Derwort aan.

De MEERN - De stichting werd opgericht na het overlijden van Justin. "Hij was ernstig ziek en had maar een korte levensverwachting. Tegen alle verwachtingen in is hij 15 jaar geworden. Na het overlijden van haar zoon, in 2016, wist Barbara dat haar ervaringen waardevol kunnen zijn voor anderen. Die ervaring zetten wij graag in voor ernstig zieke kinderen met een korte levensverwachting en hun gezin. Wij willen met de stichting kinderen en hun ouders een moment van vrijheid te geven. Samen zijn, even opladen en weer echt adem te halen. Wij hebben zelf gemerkt hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk herinneringen te maken en die te koesteren",vervolgt Annemarie die naast dat ze zelf danst bij de Dancing Queens ook de penningmeester van de Stichting is. "Wij zijn allemaal vrouwen met kinderen en een gezin. Ieder jaar gaan wij met zijn allen een weekend naar Terschelling, de plek waar Barbara ook altijd naar toe ging met Justin en nu nog steeds met haar gezin. Dit eiland is voor Justin en het gezin altijd helend geweest. Hij voelde zich daar bijna 'beter'. Vanaf het moment dat ze de haven invoeren, zag je iets veranderen in hem. Een soort thuis gevoel in zijn ogen. Justin was op zijn best op Terschelling. Met de stichting willen wij voor gezinnen, die in een soortgelijke situatie zitten en de middelen niet hebben, ook een onvergetelijk weekend organiseren. Een weekend waar ouders geen dokter hoeven te zijn, geen verpleegkundige handelingen hoeven te doen maar 'gewoon' papa en mama kunnen zijn." Inmiddels zijn drie gezinnen een weekend naar Terschelling geweest, tussen september en november gaan er nog eens vijf gezinnen. "Het meest waardevol wat er is. Straks zijn de herinneringen het enige wat overblijft. Een ernstig ziek kind zet het leven van ouders op z'n kop, zeker wanneer de levensverwachting van het kind nog maar kort is." Deze gezinnen staan centraal bij stichting Just in Time 4 Heroes. "Wij hebben contact met het WKZ en het AMC over welke gezinnen hiervoor in aanmerking komen. Wij regelen alles op Terschelling, van verblijf, vervoer, aanpassingen in het huis tot leuke uitstapjes zodat even alles vergeten kan worden en de mensen alleen in het NU leven. Als gezin genieten ondanks alle angsten, pijn en verdriet." Met de benefietshow wil de stichting in 2020 zeker nog tien gezinnen die mogelijkheid bieden. "Het liefst meer." 

Op zondag 23 juni is de benefietshow in Muziekpodium Azotod in De Meern om geld te op te halen voor dit goede doel. Zo zullen de danseressen van 'Dancing Queens', die tevens de stichting hebben opgericht, de avond vullen met mooie optredens. Daarnaast zijn er meerdere belangeloze gastoptredens waaronder Chevelly (bekend van The Voice of Holland), breakdance crew BreakSquad (afgelopen jaar in finale Hollands Got Talent) en Stardance Studio's kids. Ook zal Dance Power, een dansgroep verstandelijk beperkte kinderen en jongeren op het podium schitteren.
De show begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Daarna wordt er geproost op het leven en is er een gezellig samen zijn van 15.30 - 17.30 uur. Kaarten kosten €5,- per persoon en deze zijn verkrijgbaar via https://benefietshowjit4h.entranz.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden