Meike Versteeg met haar prijzen en de grote Wisselbeker
Meike Versteeg met haar prijzen en de grote Wisselbeker

Goud voor Meike Versteeg op NJK Badminton

Meike Versteeg uit De Meern, voormalig speelster van BC Castellum en tegenwoordig spelend in de eredivisie voor BC Amersfoort, heeft het badmintonseizoen fantastisch afgesloten. Op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen die dit weekend in Wijk bij Duurstede werden gehouden wist zij de titel in de hoogste leeftijdscategorie (U-19) van het meisjes enkelspel binnen te slepen.

De Meern - Dat je niet per se tweedejaars hoeft te zijn in een leeftijdsklasse om kampioen te kunnen worden bewees de 17-jarige Meike door koelbloedig de zenuwslopende finale met een absurd scoreverloop winnend af te sluiten. Het winnen van de U19 titel bij de meisjes single geeft ook recht op een bijzondere wisselbeker waarop alle jonge winnaressen sinds 1960 zijn vermeld. Meike ziet haar naam dus toegevoegd worden aan dit mooie rijtje badminton toppers !

Met haar dubbelpartner werd Meike bovendien tweede in de damesdubbel U-19. Volgend jaar heeft ze de kans om haar titel te verdedigen en wellicht ook voor de dubbeltitel te gaan. Het toernooi seizoen is sowieso goed verlopen voor Meike die in vier Master (senioren) toernooien telkens de finale in het enkelspel wist te halen. Ook internationaal probeert Meike haar plekje in de badminton arena te veroveren. Dankzij steun van de badmintonbond en haar eigen sponsoren is het voor Meike mogelijk om veel internationale ervaring op te doen door het spelen van met name senioren toernooien in heel Europa en soms daarbuiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden