Open dag brandweer De Meern

Vrijwillig brandweerkorps De Meern bestaat dit jaar 80 jaar en daarom organiseren ze op zaterdag 22 juni een open dag. Naast het materieel van korps De Meern zijn er vele andere specialistische voertuigen te zien vanuit brandweer Utrecht zoals bijvoorbeeld een redvoertuig, schuimbluswagen, bosbrandbestrijdingsvoertuig en nog veel meer. Ook zal de politie en de RAVU aanwezig zijn deze dag. Daarnaast zullen er meerdere demo's gegeven worden door de brandweer en door de welbekende brandweerman Cor.

Op www.vrubrandweer.nl kun je het programma bekijken. Het evenement vind plaats op de Meerndijk voor de kazerne in De Meern van 10.00 tot 16.00 uur. De Meerndijk zal hiervoor worden afgesloten tussen de van Zuijlenstraat en de Rijksstraatweg. Doorgaand verkeer is tussen 8.00 en 17.00 uur deze dag niet mogelijk. Er zullen borden komen met omleidingsroutes.

Vrijwilliger worden bij brandweer De Meern?

Het korps De Meern is ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Woon of werk je in De Meern en kun je binnen 4 minuten op de kazerne zijn na alarmering dan is de vrijwillige brandweer misschien wel wat voor jou. Uiteraard wordt er wel wat van je gevraagd. Om te beginnen een goede conditie en uithoudingsvermogen. Daarnaast moet je ook in groepsverband kunnen werken en hecht men heel veel aan saamhorigheid, iets wat binnen de brandweer heel belangrijk is.

Heb je interesse? Dan kun je contact opnemen met de postcommandant van De Meern, Wim van der Stok. Dat kan via de mail (w.van.der.stok@vru.nl) of telefoon (06-16191048).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden