Kinderzorgvilla Villa ExpertCare is afgelopen vrijdag op een feestelijke manier door Nienke officieel geopend. Foto: Ilona van Egdom
Kinderzorgvilla Villa ExpertCare is afgelopen vrijdag op een feestelijke manier door Nienke officieel geopend. Foto: Ilona van Egdom (Foto: Ilona.van.Egdom)

Opening kinderzorgvilla in Vleuten

Roberto Cancian

Het kind zijn staat bij ons centraal

Vrijdag 14 juni werd kinderzorgvilla Villa ExpertCare op een feestelijke manier officieel geopend. In de kinderzorgvilla kunnen chronisch en ernstig zieke kinderen logeren, zodat ouders ondersteund worden bij de vaak zware zorg voor het kind. Een aantal van deze kinderen openden op een ludieke manier de zorgvilla.

VLEUTEN - De kinderen genoten zichtbaar van hun rol tijdens de opening. De muziek en de bellenblaasmachine maakten het vrolijke plaatje compleet. "Hier staat Villa ExpertCare voor", glundert Villa ExpertCare manager Evelien de Jong. "In de villa worden chronisch en ernstig zieke kinderen niet alleen verzorgd door gespecialiseerde verpleegkundigen, maar staat de ontwikkeling van het kind ook centraal. Er wordt vooral gekeken naar wat het kind nog wel kan en niet alleen naar de beperkingen. Het kind zijn staat bij ons altijd centraal."

In 2018 opende Villa ExpertCare haar deuren aan de Kloosterweide 12-12a in Vleuten. Vanaf die dag biedt de villa woonzorg en logeerzorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar die chronisch of ernstig ziek zijn. Zij hebben vaak 24 uur per dag zorg nodig en dat is soms heel zwaar. "Villa ExpertCare kan op verschillende manieren zorg uit handen nemen voor ouders. Daarnaast is Villa ExpertCare een medisch kinderdagverblijf en bieden wij flexibele opvangmogelijkheden. Ook kinderen die bij de villa komen voor crisisopvang vinden in een villa tijdelijk een warm thuis." De opening startte met een speech van Bart Mulder, directeur van ExpertCare en Villa ExpertCare. Hij nam het publiek mee in de visie van ExpertCare. "De kansen die er zijn om voor ieder ziek kind een juist bed te bieden, zoals in één van de villa's van ExpertCare." Ook bedankte hij nog extra de vrijwilligers van de villa. "Zij zijn de onmisbare schakel in het team." Door de medewerkers van de zorgvilla werd een zelf geschreven lied voorgedragen op de melodie van 'Mama Mia'. "Wij willen voor iedereen een echt thuisgevoel creëren. Dat is de basis van wat wij hier doen naast de zorg die wij bieden. Daarbij is in Villa ExpertCare altijd (gespecialiseerde) verpleegkundige zorg aanwezig. Het kind verblijft in een omgeving die zoveel mogelijk aanvoelt als thuis. Dat is zo belangrijk voor zowel kind als de ouders." In de woonkamer wordt samen gespeeld, aan tafel wordt samen gegeten. Er slapen maximaal twee kinderen op een slaapkamer. De gemoedelijkheid en betrokkenheid van de medewerkers is tijdens de opening zichtbaar. Van bevlogen verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers krijgen de kinderen alle zorg en aandacht die ze verdienen om zich op hun manier te ontwikkelen en zo veel mogelijk kind te zijn. ExpertCare biedt gespecialiseerde verpleging thuis aan volwassenen en kinderen van 0-18 jaar. Aan kinderen van 0-18 jaar wordt gespecialiseerde verpleging in Villa ExpertCare Rijswijk, Vleuten, Waalre en Wezep geboden. Deze villa's werden in 2018 overgenomen van het Nederlandse Rode Kruis. Voor informatie: www.expertcare.nl

.

Meer berichten