Deelnemers ZomerOndernemer regio Utrecht 2018.
Deelnemers ZomerOndernemer regio Utrecht 2018.

ZomerOndernemer Utrecht zoekt jonge ondernemers in de dop

Jongeren tussen 15 en 23 jaar die willen ontdekken of een eigen bedrijf iets voor hen is, kunnen komende zomer gratis meedoen aan ZomerOndernemer. Via trainingen en workshops leren zij allerlei ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Vaardigheden waar zij hun leven lang profijt van hebben, of ze nu ondernemer worden of niet.

Regio - ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van The New Entrepreneur en vindt voor de derde keer plaats in de regio Utrecht, Nieuwegein en Stichtse Vecht en IJsselstein. DOEN staat centraal: jongeren gaan in één zomer echt hun eigen bedrijf opzetten. De start is een driedaagse training waarbij de jongeren de basis van het ondernemerschap leren en met hun bedrijfsidee aan de slag te gaan. In de weken die volgen krijgen zij een eigen business buddy - ervaren ondernemers uit de regio - als sparringpartner en zijn de jongeren te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit af met een feestelijke kick-out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Fleur uit Utrecht

In 2018 was Fleur Huijs één van de jonge ambitieuze ondernemers die meedeed in onze regio. ZomerOndernemer gaf haar precies de kick-start die zij nodig had om haar trainingsbureau voor presentatietechnieken aan studenten en scholieren op te starten: 'ZomerOndernemer is een hele bijzondere ervaring. Ik heb zoveel geleerd in deze zomervakantie. En plus alle info ook super leuke mensen ontmoet. Dit is een ervaring dat je maar één keer in je leven zult ervaren.' Fleur startte tijdens ZomerOndernemer haar eigen bedrijf Fleur Presents.

Ook acht andere deelnemers schreven zich dezelfde zomer meteen in bij de Kamer van Koophandel met hun nieuwe bedrijf. Na afloop waren alle 30 deelnemers het erover eens dat zij door ZomerOndernemer voldoende zelfvertrouwen hadden gekregen èn weten wat er nodig is om hun eigen bedrijf op te zetten.

Aanmelden

Ook dit jaar zoekt ZomerOndernemer geïnteresseerde en ondernemende jongeren uit Utrecht, Nieuwegein, Stichtse Vecht en IJsselstein. Deelname is gratis en de deelnemers krijgen zelfs een klein startkapitaal. De enige voorwaarden zijn een goed idee, enthousiasme en aanwezigheid vanaf 23 juli deze zomer. Twijfel niet en meld je nu aan via www.zomerondernemer.nl.

ZomerOndernemer Utrecht/Nieuwegein/Stichtse Vecht/IJsselstein is mogelijk door de ondersteuning van de Rabobank, EBU, Interpolis, Terberg Foundation, Gemeente Utrecht, Gemeente Nieuwegein, gemeente Stichtse Vecht en gemeente IJsselstein.

Meer berichten