De BerlijnLijn: nieuw zomerfeest in Leidsche Rijn

Leidsche Rijn is een zomerfeest rijker: de BerlijnLijn. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september nemen zeven cultuurlocaties je mee in een bomvol programma. Geniet van 48 uur zon, dans, muziek, performance, beeldende kunst, pony's, film en nog veel meer. Stap op de BerlijnLijn, stempel je strippenkaart en ontdek wat de cultuurstraat van Leidsche Rijn Centrum te bieden heeft! De toegang is 99% gratis. Haltes zijn er bij Rood Noot, Pathé, RAUM, DePlaatsmaker, Sharing Arts Society, De Vrijstaat en Het Gebouw.

Leidsche Rijn - RAUM wordt tijdens de BerlijnLijn omgetoverd tot Berliner Garten met een stadscamping inclusief zwembad. Vanaf zaterdag kun je inchecken op de camping, eten en drinken in de biergarten, zwemmen, zonnen en slapen, om de volgende morgen gewekt te worden door Le Bazarre, de leukste vintagemarkt van Utrecht. In augustus wordt op het Berlijnplein door de Plaatsmaker gebouwd aan een tijdelijk onderkomen voor de eerste nieuwe gebruikers op het kavel naast RAUM. Tijdens de Berlijnlijn zet men de bouwplaats open voor een eerste kennismaking. 

In de stadsdierentuin van De Vrijstaat Zoo vind je dans op de Apenrots, muziek in de Jungletuin en krijg je een diepzeebeleving in het Aquarium. In de hooischuur kun je voor Sint Maarten alvast een mooie lampion maken in de vorm van een dierensculptuur. De kinderen en jongeren van De Vrijstaat KunstAcademie toveren het Gebouw om in een Dada kunstcafé.

Stap bij Boerderij Rood Noot op voor een ponyritje of doe Oudhollandse spelletjes op het erf. Pathé houdt het nog even spannend, maar verwacht rooftop-activiteiten plus op zaterdagavond een openluchtconcert van Beatles coverband One After 909. Meer info op berlijnlijn.nl

Meer berichten