Workshop Opvoeden na scheiden

Op 11 juli zijn alle vaders en moeders uit Vleuten/De Meern van harte welkom bij de avond over Opvoeden na scheiden. De avond bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een inspiratieworkshop over Opvoeden in twee huizen:

Vleuten-De Meern - Na een scheiding is het niet altijd gemakkelijk om goed in gesprek te blijven over de opvoeding van het kind. Je neemt afscheid van elkaar als partner en laat elkaar daarin los. Je laat elkaar echter niet los als co-ouders van jullie kind! Je blijft in de meeste gevallen samen verantwoordelijk voor je kind(eren). Hoe doe je dat eigenlijk, goed contact blijven houden over opvoeden als je gescheiden bent?
Hoe pakken andere ouders dat aan? Waar kun je op letten als je zo goed mogelijk op één lijn wilt blijven? Wat heeft je kind nodig, maar ook: wat heb jij nodig? Daarover gaat deze workshop: hoe zorg je dat de opvoeding van het kind onderwerp van gesprek blijft tussen jullie?

Na de pauze start het tweede deel van de avond. Er kan ge-speeddate worden met een advocaat, een mediator, stiefgezindeskundige, een scheidingspecialist, een jeugdarts, gezinswerkers van het Buurtteam en een deskundige financiën bij levensgebeurtenissen vanuit U Centraal. Ook is er een ervaringsdeskundige ouder, dus iemand uit de wijk die een scheiding heeft meegemaakt. Ook is er informatie over de oudergroep in Vleuten/De Meern die gestart gaat worden door ouders in samenwerking met een Sociaal Makelaar van DOCK.

Programma

19.00-20.30 Workshop

20.30-20.45 Pauze

20.45-21.30 Speeddates

21.30-22.00 Tijd voor vragen en uitwisseling


Praktische informatie:

De workshop is op donderdag 11 juli in het keldercafe van Anafora-Maximapark. Het is van 19.00-22.00 uur. De bijeenkomst is gratis en iedereen krijgt een werk/inspiratieboekje mee naar huis.

Meer berichten