Nieuw inzamelpunt en sorteercentrum Stichting Babyspullen in Leidsche Rijn

Sinds kort is in Leidsche Rijn bij Stichting Boogh een inzamelpunt en sorteercentrum van Stichting Babyspullen gevestigd. Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden gratis verstrekt via diverse hulpverleningsinstanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. "In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes", aldus oprichtster Marjolijn Hermus. "Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start."

Leidsche Rijn - Stichting Boogh biedt behandeling, begeleiding en dagbesteding voor mensen met hersenletsel. Dit doen ze in hun activiteitencentra in heel Midden-Nederland. Bovendien helpen ze mensen door re-integratie richting betaald- en vrijwilligerswerk. "Met deze samenwerking creëren we een win-win voor iedereen", zegt Barbara Stam, regiomanager bij Boogh. "Onze cliënten kunnen zo echt iets bijdragen aan de maatschappij".

Bij het nieuwe inzamelpunt aan de Operettelaan 629 is de rode inzamelcontainer te vinden waar donaties in kunnen worden afgegeven. De inhoud van de container wordt door Stichting Boogh voorgesorteerd op bijvoorbeeld jongens- en meisjeskleding waarna transportvrijwilligers alle spullen ophalen en ze naar het sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard worden gebracht, alwaar de babystartpakketten worden samengesteld.

Hulp geven

Stichting Babyspullen werkt uitsluitend met vrijwilligers, inmiddels een team van 240 man sterk verspreid over het land, en is afhankelijk van bedrijven en particulieren die het doel steunen. Dit kan zijn door het schenken van babyspullen, via de ruim 200 inzamelpunten in het land, het leveren van een financiële bijdrage of door praktische ondersteuning als vrijwilliger. Meer informatie over hoe bedrijven en particulieren het werk van de stichting kunnen ondersteunen is te vinden op www.stichtingbabyspullen.nl. Hermus: "We zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan en steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het leven kunnen geven".

Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. In 2017 zijn er 3.973 pakketten door het hele land verspreid en in 2018 5071! In 2019 is de doelstelling dat dit 6.000 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 240 vrijwilligers.

Meer berichten