Opening busbaan Transwijk

Vleuten - Vanaf maandag 15 juli rijden bussen via de nieuwe HOV-busbaan Transwijk, waarmee de verbinding tussen Utrecht Centraal en Vleuten sneller en comfortabeler wordt. Met een symbolische eerste rit op vrijdag 5 juli openden wethouder Lot van Hooijdonk, gedeputeerde Arne Schaddelee en Lennard Heij van BAM samen met omwonenden van woonzorgcentrum Transwijk de busbaan.

De busbaan Transwijk is drie maanden eerder klaar dan gepland. Met de nieuwe busbaan verdwijnen knelpunten voor bussen zoals het 5 Meiplein en het Anne Frankplein. De bussen rijden ter hoogte van het 5 Meiplein onder de Beneluxlaan door. Bij het Anne Frankplein - de kruising Overste den Oudenlaan en de Koningin Wilhelminalaan – rijden de bussen vanuit Vleuten en Papendorp ongehinderd onder het Anne Frankplein linksaf de Overste den Oudenlaan in, richting Utrecht Centraal, en omgekeerd. De busbaan draagt zo bij aan een betere doorstroming van het openbaar vervoer.

Gemeente en provincie Utrecht willen dat het openbaar vervoer een aantrekkelijker alternatief wordt voor de auto. Openbaar vervoer, fietsen en lopen bespaart ruimte en helpt de lucht in de stad zo gezond mogelijk te houden. Het laatste onderdeel van de busbaan – door Dichterswijk over de Van Zijstweg – wordt vanaf dit najaar aangepakt. Volgens planning is dit laatste deel van het HOV-netwerk tussen Vleuten en Utrecht centraal eind 2020 gereed.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden