Veranderingen specialistische jeugdhulp in Utrecht vanaf 1-1-2020

Op 1 januari 2020 gaat er een nieuwe contractperiode in voor de specialistische jeugdhulp. De gemeente Utrecht heeft de afgelopen periode een aanbesteding gedaan voor de partijen die vanaf 2020 deze hulp in Utrecht gaan bieden. En KOOS is gekozen! KOOS gaat aan de slag in het westelijk deel van Utrecht: Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern, West en Zuidwest. Het oostelijk deel van de stad is aan de coalitie Spoor030 gegund.

Regio - KOOS bestaat uit Altrecht, de Opvoedpoli, De Rading, Reinaerde en Youké. Op 23 juli hoort men of deze voorlopige gunning ook definitief is.  De organisatie is trots dat de gemeente Utrecht het vertrouwen heeft in KOOS. Met hart voor de stad verbindt KOOS zich, samen met vrijgevestigden en partners, aan de ontwikkelopgaven van Utrecht. Hierbij heeft ervaringsdeskundigheid een centrale rol. Uitgangspunt van KOOS is de visie van positieve gezondheid. Dit betekent dat KOOS met kinderen, jongeren en hun gezin het accent legt op hun veerkracht en wat voor hen het leven betekenisvol maakt. KOOS is er voor iedereen die specialistische hulp nodig heeft, verbindt zich met iedereen die er toe doet en sluit aan op wat werkt.

De specialistische coalitiepartners van KOOS zijn al jaren actief in Utrecht en kennen elkaar, de gemeente, de inwoners en de sociale part­ners goed. In overleg met Spoor030 en de gemeente werken zij de komende tijd de plannen verder uit voor een mooie start in 2020.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden