Foto: Jan de Groen

Nieuwe U-pasjaar officieel geopend in Spoorwegmuseum

Onder toeziend oog van zo'n honderd aanwezigen werd donderdag 11 juli in het Spoorwegmuseum het nieuwe U-pasjaar geopend. Het waren wethouder Linda Voortman en U-pasambassadrice Tineke Schouten die de aanwezigen toespraken om vervolgens het nieuwe pasjaar officieel in te luiden. Omdat het Spoorwegmuseum de allernieuwste toevoeging is in het U-pasaanbod van ruim 1.150 activiteiten waren tientallen U-pashouders uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Zij werden met een drankje en een lekkere traktatie verwelkomd om na de officiële opening een gratis rondleiding in dit inspirerende museum te krijgen.

Regio - Annefleur Vissers van de U-pas kijkt met veel plezier terug op een succesvolle ochtend. "Het was erg fijn dat er zoveel enthousiaste U-pashouders op de opening van het nieuwe pasjaar zijn afgekomen. Vorig jaar vond deze plaats bij de Pathé-bioscoop in Utrecht, en dit jaar waren we te gast bij dit educatieve museum! Bijna 50.000 personen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht maken reeds gebruik van de U-pas waarmee het hele gezin aan meer dan 1.150 leuke activiteiten kan deelnemen. Pashouders kunnen het persoonlijk tegoed op de U-pas gebruiken voor vele sportieve en culturele activiteiten. Hert volgen van een cursus, een bioscoopbezoek, een dagje wellness, een dagtocht of het openbaar vervoer: dit is slechts een aantal voorbeelden waar U-pashouders de pas voor kunnen inzetten. Elke dag werken we er hard aan om het aanbod uit te breiden met mooie kortingsacties en leuke activiteiten. Het pasjaar is nu dus officieel van start gegaan en duurt tot 1 juli 2020. We wensen alle pashouders en onze partners een goed & plezierig nieuw U-pasjaar!"

'Hard werken'
Tijdens de opening sprak Tineke Schouten de aanwezigen toe en vertelde hoe zij haar jeugd in Utrecht heeft ervaren, tijdens haar zomerbaantje hard moest werken en dat uitjes en vakanties voor het gezin vaak niet mogelijk waren. Mede daarom juicht ze de U-pas van harte toe. "Het leven kan af en toe heel duur zijn. Wanneer je met je kleinkinderen naar een pretpark wilt, kost dat simpelweg veel geld. Ik ben daarom blij dat de U-pas mensen in staat stelt om leuke activiteiten te kunnen ondernemen."

400.000 bezoekers per jaar
Wethouder Linda Voortman sluit af: "Recreatieve activiteiten zoals een bioscoop- of museumbezoek vallen meestal als eerste af voor mensen met een laag inkomen. Met de U-pas bieden we pashouders de mogelijkheid om aan leuke activiteiten deel te nemen. Met het Spoorwegmuseum heeft U-pas een mooie, educatieve partner aan het U-pasaanbod toegevoegd. Per jaar verwelkomt het museum al zo'n 400.000 bezoekers, en nu zij een nieuwe partner zijn van de U-pas hopen we dat vele U-pashouders in de komende periode van deze mogelijkheid gebruik willen maken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden