Zomeropenstelling inloopspreekuren Digitale Bruisplekken

Ook deze zomer kunnen inwoners van Vleuten-De Meern terecht bij een zogenaamde Digitale Bruisplek. Iedere maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur zijn bewoners meer dan welkom in Buurtcentrum De Schakel met vragen over gebruik van computer, tablet of smartphone. Maar ook om geholpen te worden bij het oplossen van problemen met deze apparatuur. De inloopspreekuren worden bemenst door vrijwilligers die de tijd nemen om uw vragen te beantwoorden. U kunt uw laptop, tablet (iPad of Android) of smartphone uiteraard meenemen. Aan het bezoeken van een inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden.

Regio - Er zijn gedurende het jaar ook Digitale Bruisplekken in Buurtcentrum De Schalm en in de Cultuurcampus. In De Schalm op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en in de Cultuurcampus op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Maar let op: deze beide locaties zijn van woensdag 24 juli tot eind augustus vanwege de vakantieperiode gesloten. Op 4 respectievelijk 5 september a.s. gaan beide vestigingen weer open. In Buurtcentrum De Schakel gaat het inloopspreekuur op maandag ook gedurende de zomermaanden door.

Cursussen

Drie keer per jaar kunt u zich inschrijven voor één van de computercursussen in één van de volgende buurtcentra: De Schakel, De Pijler, De Weide Wereld, De Schalm en Hof 't Spoor. Het betreft zowel cursussen voor beginners als voor vervolgcursussen. De eerstvolgende cursusperiode start in september. Inmiddels hebben zich al veel cursisten opgegeven. Aanmelden kan nog steeds, via e-mailadres: digitalebruisplek@gmail.com of u kunt dit doorgeven via de Wijk Informatie Lijn: 030-6773131.

Een van de cursuscoördinatoren zal telefonisch contact met u opnemen voor een intakegesprek om samen te kijken welke cursus het beste bij u past. De cursussen zelf worden gegeven door goed opgeleide vrijwilligers met kennis van zaken. Op die manier worden de kosten voor u laag gehouden; voor een volledige cursus van 10 lessen betaalt u € 25,00 en € 15,00 als bijdrage voor het cursusboek.

Tijdens een inloopspreekuur kunt u ook informatie krijgen over de verschillende cursussen en kunt u zich daar desgewenst ook voor inschrijven.

De Digitale Bruisplekken en de computercursussen worden actief ondersteunt door DOCK, DIgiwijs 3.0 en de betrokken buurtcentra.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden