Logo brugutrecht.nl


Foto: Anneke Hymmen

Humanitas Utrecht helpt jongeren bij administratie en geldzorgen

Humanitas afdeling Utrecht start met het project Get a Grip, waarbij jongeren ondersteuning krijgen van een getrainde vrijwilliger om grip te krijgen op hun geldzaken. De jongere spreekt een aantal maanden regelmatig af met de vrijwilliger om samen de administratie te ordenen en een overzicht te maken van inkomsten en uitgaven. Het project is er voor jongeren tussen de 16 en 24, met en zonder schulden.

Regio - Vanaf hun zestiende krijgen jongeren serieus te maken met geldzaken. Zorgverzekering, zorgtoeslag, studentenleningen en abonnementen voor mobieltjes en internet. Niet iedereen kan deze verantwoordelijkheid direct aan. Steeds meer jongeren en jongvolwassenen komen hierdoor in de financiële problemen. Om dit probleem aan te pakken is Humanitas begonnen met Get-a-Grip. Na een succesvolle uitvoering in andere steden is Get a Grip nu ook gestart in Utrecht.

Humanitas biedt in Utrecht al ondersteuning aan volwassenen via het project Thuisadministratie. Binnen Get a Grip krijgen vrijwilligers extra scholing over het begeleiden van jongeren en specifieke financiële regelingen voor jongeren. Ook werkt Humanitas met een online tool, zodat deelnemer en vrijwilliger in een beschermde omgeving met elkaar kunnen communiceren. Deelnemer en vrijwilliger bepalen samen hoe vaak ze online contact hebben en hoe vaak ze persoonlijk afspreken.

Deelnemers en vrijwilligers zijn beiden van harte welkom bij het project.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten