Project Ronduit Utrecht ernstig vertraagd

Grofweg tussen de Dafne Schippersbrug en de gele brug die beide oud-Utrecht verbinden met stadsdeel Leidsche Rijn, verrijst de wijk Leeuwesteyn. Riant gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal enerzijds en het Willem-Alexanderpark aan de andere kant dat hoog boven de bebouwing uittorent.

Door Hans Peter van Rietschoten

Regio - De bouw ging voortvarend van start en de middelbare school, die er inmiddels de deuren heeft geopend, staat nu nog als markant punt in de bouwgroeve. De bouw van project Ronduit Utrecht in Leeuwesteyn is sinds enige dagen ernstig gestagneerd door het faillissement van bouwbedrijf Noordersluis die het project is gegund. De bouwer zou Ronduit Utrecht, 32 eengezinswoningen en 8 appartementen gaan bouwen, maar de oplevering ervan zal geruime tijd op zich laten wachten. Het faillissement van Noordersluis wordt geweten aan stijgende kosten in de bouw en tegenvallende verkoop van het project. Rob Schoeman van projectontwikkelaar LINQ laat weten: "We hopen op een snelle doorstart van de bouw."

Het garantiefonds voor huizenkopers 'Woningborg' buigt zich over de kwestie en zet zich in voor de belangen van fr toekomstige woningeigenaren. Tevens zal Woningborg een andere partij zoeken die de klus afmaakt wanneer Noordersluis definitief de deur op slot moet draaien. Bron AD.nl

Meer berichten