De computercursussen gaan weer van start

In diverse buurtcentra organiseert Digitale Bruisplek het hele jaar door cursussen voor beginners en gevorderden. Het project draait om eenvoudige digitale vaardigheden met als uitgangspunt, dat u uw eigen digitale zaken voortaan zelfstandig kan regelen, maar het is meer dan dat. Door het voor & door bewoners principe, draagt het ook breder bij aan de sociale infrastructuur van de wijk.

Regio - In de week van maandag 9 september 2019 start men weer met computer- en iPad-cursussen voor beginners en gevorderden.

Deze worden gegeven in:

De Schakel, Schoolstraat 11, Vleuten (Beginners- en gevorderdencursus- en een gevorderden plus-cursus)

De Pijler, Bovenpolder 80, De Meern (Beginners- en gevorderdencursus)

De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern (Beginners- en gevorderdencursus)

Hof 't Spoor, Operettelaan 629, Terwijde (Beginners- en gevorderdencursus)

De cursussen zijn onderverdeeld in:

Beginnerscursus: In de cursus gaat men er vanuit dat u nog geen kennis heeft van de computer. U leert omgaan met de computeronderdelen, het internet, de e-mail en u leert uw bestanden netjes te ordenen. Ook leert u werken met een tekstverwerkingsprogramma.

Gevorderdencursus: Er wordt eerst aandacht gegeven aan wat u heeft geleerd in de beginnerscursus. Daarnaast richt men zich op het online werken met de programma's die Google ons gratis biedt zoals My Drive, Documenten enz. en leggen de voordelen daarvan uit.

Gevorderden plus-cursus: In overleg met de cursisten organiseert men vervolgcursussen met extra aandacht voor bijvoorbeeld een fotobewerkingsprogramma of een Excelprogramma.

iPad cursus - Heb je altijd al meer over je iPad willen leren? Kom dan naar de iPad-training! Digitale Bruisplek helpt je te ontdekken wat de iPad allemaal kan en hoe je er nog meer plezier aan kan beleven. Onderwerpen als het instellen van je internet verbinding, e-mail, foto's, boeken lezen, spelletjes etc. komen aan bod.

De cursussen zijn in principe gepland op maandag en dinsdag en op woensdagochtend en donderdagmiddag. De ochtendcursussen worden 1 x per week van 9.30 uur tot 12.00 uur gegeven. De middagcursussen van 13.00 tot 15.30 uur. De prijs (excl. het lesmateriaal) bedraagt slechts 25 euro voor 10 lessen.

U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 06-13108085 (Marcel Vos) of via het e-mailadres digitalebruisplek@gmail.com.

Meer berichten