Autisme Info Centrum houdt spreekuren en zoekt vrijwilligers

Vanaf september start het Autisme Info Centrum met het spreekuur en thema-avonden. Voortaan zijn zij op de locatie in Parkwijk niet meer elke week beschikbaar, maar alleen in de oneven weken. 
 

Tijdens het spreekuur van het AIC bent u van harte welkom met al uw vragen over autisme. Vrijwilligers met ervaringsdeskundigheid staan voor u klaar voor een persoonlijk gesprek, een luisterend oor, tips en advies. In Parkwijk vindt het spreekuur plaats in de oneven weken op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in Buurtcentrum Bij de buren (Eerste Oosterparklaan 76). U kunt hen mailen via aicutrecht@nvaregio.nl als u vragen heeft en/of voor het maken van een afspraak. Voor het aanmelden van het spreekuur graag het volgende aangeven in uw mail: op welke locatie u wilt langskomen op welke dag en tijdstip u de afspraak met ons wilt maken. Aanmelden kan uiterlijk tot de woensdagavond 22:00 uur.

In de even weken houdt het AIC een spreekuur op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in De Bilt, NVA Hoofdkantoor, Weltevreden 4a. Het 1e spreekuur na de zomerstop zal plaats vinden op 6 sept in De Bilt en op 13 sept in Parkwijk.

Thema-avond op 2 september

  Wil je je inzicht in autisme vergroten? Volg het Autisme Belevingscircuit bij Ontdek Autisme. In één dagdeel ervaar je wat een intense prikkeling van je zintuigen met je doet, en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw eigen manier van denken. Dit confronteert je met je eigen denkpatronen en opvattingen en leidt tot autismevriendelijke tips. Deze avond zal plaats vinden in onze locatie in Parkwijk en duurt van 19.00 tot 22.00 uur. De toegang dient bij binnenkomst contant en gepast betaald te worden: NVA lid gratis bezoeker 5,- euro professional 7,50 euro. Aanmelden kan via het mailadres op de volgende manier: Noteer in het onderwerp de datum van onze thema-avond + ABC (autisme belevingscircuit) Noteer in de mail zelf of u wel/geen lid bent evt uw lidnummer uw postcode (Indien er een wachtlijst komt krijgen wijkbewoners voorrang ivm subsidie van de gemeente Utrecht)


Herstelwerkgroep voor volwassen vrouwen met ass in Utrecht Leidsche Rijn heeft plekken vrij!

Deze bijeenkomsten vinden 1x in de 2 weken plaats op de donderdagmiddag bij het wijkplatvorm InDeKernGezond in winkelcentrum Leidsche Rijn. Het tijdstip is van 15.00 tot 16.30 uur. Het gaat met name om het uitwisselen van ervaringen en herkenning bij elkaar. Interesse?! Mail naar de gespreksleidster via: j.druif@buurtteamsutrecht.nl

Vrijwilligers gezocht!!!

Men is dringend op zoek naar vrijwilligers met ervaringsdeskundigheid die wonen in de omgeving van Utrecht (Leidsche Rijn), De Meern of Vleuten die het team willen versterken. Het gaat om het draaien van het spreekuur in Parkwijk, om het helpen organiseren van thema-avonden zowel in de voorbereiding als bijvoorbeeld koffie schenken op een avond zelf en om het maken van de nieuwsbrieven. Voor het maken van de nieuwsbrief is ervaring/kennis van autisme niet nodig, dus weet u iemand die ervaring heeft met schrijven dan is deze persoon ook van harte welkom!

Meer berichten