Vlinderhof tegen zinloze vernieling: hoe is het nu?

Eind juni werd ingebroken in het beheergebouw van de Vlinderhof en is een grote ravage aangericht door vandalen. De vrijwilligers zaten met de handen in hun haar. De berichtgeving in de media hierover maakte veel los. Binnen 24 uur werd een crowdfunding opgestart en de reacties en steun waren hartverwarmend. Vlinderhof heeft deze actie na een paar dagen stopgezet, omdat het gewenste bedrag ruim was gehaald.

Nieuw onderkomen

De afgelopen periode is de Vlinderhof door twee bedrijven geholpen aan een nieuw onderkomen: Van den Heerik Logistics & Warehousing heeft een tijdelijke kantoorunit ter beschikking gesteld. Aannemersbedrijf Oskam heeft het transport van de kantoorunit op zich genomen en de 'nieuwe keet' staat nu op z'n plek. Gelijktijdig is de oude container afgevoerd. De Vlinderhof vindt het ontzettend fijn dat ze hun vrijwilligers en hun bezoekers, zeker dit tuinseizoen, op deze manier kunnen blijven ontvangen.

Betere beveiliging

Voor een betere beveiliging is met de donaties een professioneel draadloos alarmsysteem aangeschaft. Hiervoor moest de vernielde elektrische installatie worden vernieuwd, is tijdelijke bekabeling aangebracht en het wifi-netwerk uitgebreid. Met dank aan donateur Raymond van der Wurff is camerabeveiliging inclusief cloud-opslag gerealiseerd.

Daarnaast heeft Vlinderhof nog meer kunnen realiseren in samenwerking met onze vrijwilligers en andere sponsoren. Door Kinti Coffee is voor heel 2019 nieuwe koffie gedoneerd. En door VGB Bouw is grondwerk verricht voor de plaatsing van het nieuwe onderkomen.

Er blijft nog een bedrag over van de geefactie. Dit geld komt direct ten goede aan het nieuwe beheergebouw, waarvoor Vlinderhof de afgelopen twee jaar al druk mee bezig is geweest. De berichtgeving over dit nieuwe beheergebouw en de besteding hiervoor doet de Vlinderhof via de lokale media. Dit is ook te volgen op de social media-accounts van Vlinderhof.

Rondleiding voor donateurs

Alle gulle gevers (met geld of materiaal) worden in september door de Vlinderhof uitgenodigd voor een rondleiding als dank voor hun support.

Meer berichten