Oproep documentaire: De Nachtwaker

Voor de documentatie  'De Nachtwaker is regisseur Nicky Maas op zoek naar cliënten van de Nachtwaker en hun naasten. Met de documentatie De Nachtwaker onderzoekt regisseur Nicky Maas de fascinerende relatie tussen de dood en het leven. Dat gebeurt aan de hand van nachtwaker Janneke.

Regio - Wat is het effect op ons dagelijkse leven als de dood daar continu een onderdeel van is? Nicky volgt Janneke gedurende een jaar tijdens haar werk als nachtwaker en in het dagelijks leven. De film zal een lengte krijgen van 55 minuten en in het voorjaar van 2021 worden uitgezonden door de KRO-NCRV op NPO2.

De regisseur Nicky Maas (1989) studeerde in 2011 af van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met haar korte film STAAT VAN ANGST (2011). Met deze korte film won zij de Diorapthe Stimuleringsprijs voor beste afstudeerfilm op het Nederlands Film Festival. Kort daarna maakte zij de documentaire DE KLEINE PRINS (2015) en in 2017 gingen HELAAS BEN JE HET NIET GEWORDEN (2017) en LITTLE FIRE (2017) in première. Sinds twee jaar werkt Nicky als nachtwaker in de regio Amsterdam.

Oproep
We zijn ons ten zeerste bewust dat het een flinke uitdaging is om cliënten (en hun naasten) te vinden die toestemming geven voor opnamen tijdens het nachtwaken. Bij deze zoektocht kunnen we alle hulp gebruiken. We hopen dat u aan zoveel mogelijk mensen wilt vertellen over de film en indien u iemand tegenkomt die open staat voor opnamen horen we het graag. Nicky neemt dan persoonlijk contact op. Een video oproep van Nicky is te zien via deze link: https://vimeo.com/323703847 Vragen en/op opmerkingen kunt u mailen naar: denachtwaker@tangerinetree.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden