Open Monumentendag op Kasteel Amerongen: een plek van plezier!

Open Monumentendag Kasteel Amerongen

Een plek van plezier!

Kasteel Amerongen doet mee met de jaarlijkse Open Monumentendag 'Plekken van Plezier' op zaterdag 14 september (11.00 - 17.00 uur) en zondag 15 september 2019 (12.00 - 17.00 uur). Er zijn kinderactiviteiten, muziek en u kunt mee doen met de 'Groene Open Monumentendag'. Entreeprijzen voor het kasteel zijn dit weekend gereduceerd: Volwassenen € 5,-, museumkaart en kinderen gratis. De kasteeltuin is gratis toegankelijk

Bezoek het Kasteel: Deftige Dieren
Het is elke dag dierendag op Kasteel Amerongen! Want in de nieuwe thematentoonstelling 'Deftige Dieren' staan de honden, paarden, poezen en alle andere dieren die ooit op het kasteel woonden centraal. In dit weekend zijn er geen rondleidingen, maar u kunt zelf door het kasteel ronddwalen. Op elke kamer zijn er zaalgidsen aanwezig die u het verhaal over de Deftige Dieren kunnen vertellen.

Gratis kinderprogramma Deftige Dieren: exclusieve rondleiding en knutselen (6 t/m 12 jaar)
Wil jij ook alles over de Deftige Dieren op Kasteel Amerongen weten? Kom dan naar het kinderprogramma Deftige Dieren op zaterdag 14 september om 12.00 uur of 15.00 uur. Het programma start met een leuke en leerzame rondleiding door het Huys en de tuin door de conservator van Kasteel Amerongen. Na afloop gaan we in de Oranjerie een dier maken van klei. Deze mag je naderhand mee naar huis nemen.
Wil je mee doen? Kijk dan gauw hoe je je moet aanmelden op onze website.

Muziek in het zomerpaviljoen
Het ensemble Friends in Music spelen op zaterdag 14 september om 12.00 uur Dixtuor van Theodore Dubois (1837 – 1924). Dit mooie romantisch stuk wordt door vijf strijkers en vijf blazers gespeeld. Gratis toegang.

Koffieconcert Maria Pedano op de galerij
Concert van Maria en Anuschka Pedano op zondagochtend om 11.00 uur. De 17-jarige, prijswinnende Maria Pedano speelt hobo en zingt Franse chansons. Haar zus Anuschka speelt altviool. Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Vleermuizen spotten
Ga mee op vleermuis-excursie op zondagavond 15 september 2019 in de tuin van Kasteel Amerongen. Na zonsondergang komen de vleermuizen uit hun verblijfplaatsen en gaan ze op jacht naar insecten. Tijdens de excursie wordt een vleermuisdetector meegenomen, waarmee de vleermuisgeluiden hoorbaar worden. Aan de hand van specifieke geluiden en jachtgedrag, kunnen de verschillende soorten op naam worden gebracht. Middels 'spotlighting' gaan we daarnaast proberen jagende watervleermuizen in het vizier te krijgen.

Tickets zijn alleen verkrijgbaar online via de website van Kasteel Amerongen. 

Groene Open Monumentendag
Kasteel Amerongen doet eveneens mee met de Groene Open Monumentendag. De tuin is zaterdag én zondag gratis te bezichtigen. Zaterdag 11.00 – 17.00 uur en zondag van 12.00 - 17.00 uur. De Nederlandse Tuinenstichting, die behoud van het groene erfgoed als kerntaak beschouwt, heeft een aantal monumentale tuinen en parken bereid gevonden om op Open Monumentendag haar poorten gratis open te zetten voor een groot publiek. Wees welkom, laat u verrassen en vooral: heb veel plezier!
---------------------------------------------------------


Noot voor redactie:
? De afdeling Marketing & Communicatie is bereikbaar via:


Willemijn van Hees (marketeer)
sales.marcom@kasteel-amerongen.nl
06-24971187
---------------------------------------------------------


Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen is een prachtig 'Huys' uit de zeventiende eeuw. Het Huys, de tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Kasteel Amerongen heeft een rijke familiegeschiedenis van 700 jaar. De bewoners speelden een belangrijke rol in de nationale en Europese geschiedenis. Godard Adriaan van Reede (1621-1691) was een sleutelfiguur in de opstand tegen de Franse overheersing. Als vergelding werd Kasteel Amerongen in 1673 door de Fransen in brand gestoken en later door zijn vrouw Margaretha weer opgebouwd. De Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941) woonde anderhalf jaar op Kasteel Amerongen en tekende hier in 1918 zijn troonsafstand. Het bureau waaraan dit gebeurde, behoort vandaag de dag nog steeds tot de collectie van het Huys. Het kasteel is omringd door historische tuinen en ligt aan de voet van het pittoreske dorp Amerongen. Kasteel Amerongen bruist van de activiteiten zoals (thema)rondleidingen, seizoensfeesten, concerten, tentoonstellingen en kinderactiviteiten. Beleef de geschiedenis van Kasteel Amerongen en kom langs! Een absolute must-see van het Nederlands Erfgoed.


Kasteel Amerongen

Geen berichten meer ontvangen van ons? Klik hier

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden