Foto:

The Garbage Shop Metaal Kathedraal

Regio Leidsche Rijn

Woest consumentisme

Na twee maanden noeste arbeid is het zover! The Garbage Shop opent haar deuren en is vanaf 18 augustus 14.30 uur t/m eind september te zien bij Metaal Kathedraal. Vondsten van woest consumentisme in het antropocene tijdperk

Regio - De wereld van straatafval door de ogen van Artist in Residence Janneke Kornet. In dit proces heeft Kornet zich laten inspireren door de vondsten van woest consumentisme in het antropocene tijdperk. Kornet presenteert in haar expositie meerdere kunstwerken en laat de bittere realiteit zien van het nu.

Gerestaureerde producten
De glazen kas in de circulaire proeftuin Metaal Kathedraal is ingericht als een winkel met bijzonder aanbod van gerestaureerde producten. Een groot object toont de top 20 rivieren en routing van plastic naar de 5 gyres van zeestromingen en draaikolken met ophopingen van plastics en microplastics. En de interactieve installatie Second Use voedt de dialoog over hergebruik.


Tentoonstelling van 18 augustus tot eind september
Drink mee, praat mee op 18 augustus tijdens de opening van de Expo The Garbage Shop. U ervaart kunstwerken die minutieus zijn gereinigd en gerepareerd. The Garbage Shop is tot eind september te zien in Metaal Kathedraal. Daarna reist de expositie naar de Uithof.


Wethouder
Gedurende deze expo's zal een print van het werk van Kornet door Green Office Utrecht en Vidius Studentenunie aangeboden worden aan wethouder Lot van Hooijdonk. Hiermee willen we in gezamenlijkheid de dialoog voeren over o.a. : Voorkomen van afval in het milieu is beter dan achteraf opruimen. In december 2019 in Metaal Kathedraal, zullen we tijdens het festival Troep en wat je ermee doet gemeente Utrecht uitnodigen om aan te schuiven bij experts die weten hoe we troep kunnen voorkomen. Een handreiking. Verandering kan, en is broodnodig.

Extra info
Dit project is geïnitieerd door Green Office. Er wordt door overheid en organisaties steeds ingezet op afval opruimen na een evenement ipv het inbedden van goede systemen tijdens het evenement zodat er voorkomen kan worden dat afval in de publieke ruimtes en waterwegen terecht komt.


Statement
Green Office Utrecht, Vidius Studentenunie, WNF en Metaal Kathedraal hebben de handen ineen geslagen om na afloop van de GayParade het afval te verzamelen tijdens een plogging run en dit overhandigd aan kunstenaar Janneke Kornet om met deze afvalmaterialen een statement te maken. Een bijzondere samenwerking en initiatief.

Locatie Tentoonstelling
Metaal Kathedraal vindt u aan de Rijksstraatweg 20, 3545 NA in Utrecht Toegang tentoonstelling: gratis Kijk voor meer informatie op de website van Metaal Kathedraal: http://www.metaalkathedraal.nl/programma------------------------------------

MEERDERE DAGEN

Grens (locatievoorstelling)
De zomervoorstelling Grens gaat over de vraag wie "wij" zijn. Waar houdt wij op en begint de ander? Zijn wij lijnentrekkers of ontdekkingsreizigers? Bouwen we muren of bruggen? En waarom? In de zomer van 2018 vinden Greg en Floor een slapende man onder hun tuintafel. Ze geven de man een kop koffie en een boterham en nodigen hem uit in hun huis. Hij is professor, operazanger, dakloos en sinds twee dagen op zoek naar zijn zoon. Greg en Floor besluiten de man te helpen en bieden hem onderdak. Maar naarmate de tijd verstrijkt en de man zich steeds meer thuis begint te voelen, vragen Greg en Floor zich af hoe lang hij eigenlijk nog blijft… Deze muzikale locatievoorstelling speelt op de Limes: de oude Romeinse grens die ooit de beschaving tegen de barbaren beschermde. Een grens die inmiddels onzichtbaar onder de huizen van de vinex door kronkelt. Hij verbindt de bewoners van Leidsche Rijn met het verleden, maar ook met elkaar. Precies op die lijn neemt het publiek plaats. Om te kijken, te eten en te spreken, soms met elkaar en soms tegen elkaar. Inclusief diner Na afloop van de voorstelling dineren alle toeschouwers tezamen in het decor, aan een vijftig meter lange tafel. We serveren een bijzonder eigentijds drie gangen diner, geïnspireerd op de oude Romeinse keuken. Vroegboekkorting t/m 31 mei! Boek je tickets vóór 1 juni en betaal slechts €36,- per ticket (€7,50 korting). Dit is inclusief het modern-Romeins diner. Wees er echter snel bij, want er zijn per voorstellingsdatum slechts een beperkt aantal vroegboektickets beschikbaar!

Locatie: grasveld achter Metaal Kathedraal (Rijksstraatweg 20)
Prijs: 43,50
Informatie: 15 augustus 2019 - 00:00 Contact: Nieuw Utrechts Toneel (info@nieuwutrechtstoneel.nl) Website: http://www.nieuwutrechtstoneel.nl

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden