De Vrijstaat start nieuw seizoen feestelijk met meerdaags festival ZOO.

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is het terrein van kunstwerkplaats De Vrijstaat omgetoverd tot ZOO. Deze stadsdierentuin bestaat uit een bonte mix van beeldende kunst, dans, muziek en wetenschap waarbij de relatie tussen mens en dier centraal staat. ZOO bestaat uit drie biotopen met presentaties en performances: de Apenrots, de Jungle en het Aquarium. ZOO is gemaakt door kinderen, jongeren en kunstenaars tijdens de Kunstvakantieweek van De Vrijstaat. Bezoekers kunnen tijdens diverse workshops ook zelf aan de slag. ZOO is onderdeel van het zomerfeest De BerlijnLijn en op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september tussen 14:00 en 18:00 uur te bezoeken. Het programma is geschikt voor alle leeftijden en de toegang is gratis.

Leidsche Rijn - Zaterdag vindt om 14.00 uur de feestelijke opening van ZOO plaats en is daarmee het nieuwe Vrijstaat-seizoen gestart. Kom naar de boerderij en laat je overweldigen door een bonte parade van kinderen, jongeren en kunstenaars. Op de Vrijstaat-boerderij staat verder op het programma:

Apenrots

We volgen een troep apen die in een familiaire kring samenleven. De ruzies, de vriendschap, de machtsverhoudingen en de rebellerende kinderen. Het leven op de Apenrots blijkt niet zo te verschillen van die van ons. Bereid je voor op apekool in de apenkooi! Dit optreden wordt verzorgd door 15 Vrijstaat-kinderen onder begeleiding van danscoach Kristel van der Heijden. Tijden: 14:30, 15:30 en 16:30 uur bij de Boerderij van De Vrijstaat.

Jungle

Geluiden spelen een belangrijke rol in de dierenwereld. Met het Carnaval des Animaux als inspiratiebron maken we een beestachtig concert waarbij we de jungle tot leven brengen. Samen met actrice Gabby Bakker en muzikant Andreas Suntrop maken de kinderen een spannende performance rond een enorme kooi. Check het om 15:00, 16:00 en om 17:00 uur bij de boerderij van De Vrijstaat.

Workshops

Kom naar de Wagenschuur en doe mee met de workshop schaduwdieren maken. Of maak je eigen Sint Maarten lampion in de Hooischuur. Deze workshop wordt gegeven door kunstenaar Jurrian van den Haak, namens de Sharing Arts Society.

Ook in de expositieruimte Het Gebouw is er volop programma:

Aquarium

Tijdens de Kunstvakantieweek maken de jongeren maken samen met kunstenaars Jan-Willem Campmans en Lisa Derksen Castillo van LIGHT-UP een diepzee-ervaring. Met lichtgevende sculpturen, soundscapes en wonderlijke recreaties. Dompel je onder in een zee van kunst en maak kennis met waterwezens die nooit eerder zag.

Ook vind je in het Gebouw het Dada Kunstcafé, ingericht door de kinderen en jongeren van De Vrijstaat KunstAcademie en kunstenaar Pluck. Kom langs voor een drankje, dompel je onder in het Dadaïsme en geniet op zondag 1 september om 15.00 en om 16.00 uur van een optreden van Soulid Rocks. Deze band won in 2019 de Grote Prijs van Leidsche Rijn. Ook kun je hier meedoen met de workshop BEEST.

Bij de boerderij van Rood Noot kun je je eigen stokpaardje maken. Loop jij straks met jouw eigen creatie mee in de BerlijnLijn-parade? Deze feestelijke parade start op zaterdag en zondag om 17:30 uur bij het Gebouw en loopt via de verschillende haltes naar het Berlijnplein. Check berlijnlijn.nl voor het complete programma en tijden van het zomerfeest De BerlijnLijn.

Meer berichten