Foto:

Open Monumenten Dag in Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn: fietsen en museumbezoek

De Historische Vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens & Leidsche Rijn organiseert een Open Monumentendag, gecombineerd met een historische fietstocht. op zaterdag 14 september, van 10.00 tot 16.00 uur,

Regio - Tijdens de Open Monumentendag is het kenniscentrum en museum van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn, de Broederschapshuisjes, geopend. Het Rijksmonument De Broederschapshuisjes is onlangs heropend na restauratie en herbergt onder andere schilderijen van lokale kunstenaars waarin de geschiedenis van dit gebied in vogelvlucht verbeeld is. Iedereen is zeer welkom op zaterdag 14 september, van 10.00 tot 16.00 uur. Voor deze bezichtiging hoeft u zich niet op te geven.

Historische fietstocht
Tevens biedt de Historische Vereniging prachtige historische fietstochten aan die door 'Beleef Leidsche Rijn' zijn ontwikkeld. Al duizenden jaren hebben er mensen gewoond in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens. Fiets langs plekken waar Romeinen en ridders leefden, maar ook de Rijnoeverbewoners en laatste rozenkwekers. Een fietsroute leidt onder andere langs de monumentale MetaalKathedraal, ooit een kerk en een fabriek, nu een bruisend cultureel centrum waar u zelf uw eigen verhalen over deze historische plek kwijt kunt!

Een gids van de Historische vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens en Leidsche Rijn fietst met u door de omgeving en geeft uitleg bij de diverse historische plekken. Het startpunt is bij Broederschapshuisjes in Vleuten. Er zijn verschillende vertrektijden en er kan gekozen worden uit 2 korte en 1 lange route. Geef uw keuze goed aan als u mee wilt. Reserveren gaat via tot twee dagen van te voren via mail aan activiteiten@histvervdmh.nl. Meedoen is kosteloos en op eigen risico.

Wilt u de hele route eens zelf fietsen op een andere dag dan kan dat. Download dan op BeleefLeidscheRijn.nl de hele route van 21 km. https://www.beleefleidscherijn.nl/routes/historische-fietsroute-21-km-lrvhdm/ )
De officiële start is bij NS station Terwijde maar de route kan natuurlijk op elk punt begonnen worden. De route volg je via de straatnamen en tussen haakjes staat steeds de afstandsindicatie. In het rood lees je de namen van de historische plekken en soms een korte uitleg.

Vind je het leuk om de fietsroute met een gids af te leggen en in een paar uur tijd veel te leren over de verschillende periodes zoals de IJzertijd, de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de Moderne tijd, diverse historische plekken en de mensen die hier lang voor ons geleefd hebben? Ga dan eens mee op één van de data waarop er met een gids gefietst wordt. Zijn deze gepland, dan staat dit boven in de routebeschrijving op de website Beleefleidscherijn.nl

Meer berichten