Een oud schilderij met een nieuwe toevoeging...
Een oud schilderij met een nieuwe toevoeging... (Foto: )

Wisselexpositie: Nieuwe kunst van oude schilderijen

Kunstenaar Ate Hes exposeert met gerecyclede kunst op het Platform in Castellum Hoge Woerd: de wisselexpositie: 'Nieuwe kunst van oude schilderijen.'

De Meern - Bij Ate staat de gedachte centraal dat alles al een keer is gedaan en dat er misschien al genoeg kunst is. Dat leidde tot het idee om kunst te recyclen. Hij koopt olieverfschilderijen via Marktplaats of de Emmaus. Hij knapt ze op en vult ze aan. Zo krijgen afgedankte werken een nieuw leven. Deze gedachte sluit aan bij de missie van Utrecht Natuurlijk om de stad o.a. duurzamer te maken. Bij de wisselexpositie geeft Ate twee workshops waarin hij deelnemers leert om zelf nieuwe kunst van oude schilderijen te maken op woensdag 18 september en dinsdag 22 oktober. De wisselexpositie is aangevuld met meubels van Emmaus Utrecht. De expositie is te zien van af vrijdag 6 september t/m 31 oktober 2019 bij Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, De Meern.

Ate Hes (Oostzaan, 1963) is zelfstandig beeldend kunstenaar en videomaker. Zijn schilderijen maakt hij onder de artiestennaam Ate von Hes. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Daarvoor werkte hij als constructiebankwerker, auto-beletteraar, ontwerper en DTP-er.

Meer berichten