Foto: Félice Hofhuizen

Spannend spektakelstuk vol magie

De Redactie

Castellumverhalen

Na succesvoorstellingen als De Gruffalo, Over een Kleine Mol, de Fantastische Meneer Vos en De Waanzinnige Boomhut brengt jeugdtheatergezelschap Meneer Monster het nieuwe visuele spektakelstuk Rovers, voor iedereen vanaf drie jaar en ouder.

De Meern - Op vernuftige wijze combineert Meneer Monster fysieke visuele comedy met een magische en grafische wereld. Geïnspireerd door cartoons, actiefilms en games heeft Meneer Monster alles uit de kast gehaald om een theaterbelevenis van formaat te maken. Rovers is een tekstloze voorstelling boordevol livemuziek. Voor het eerst baseert het Jeugdtheatergezelschap Meneer Monster een productie niet meer op een kinderboek. Wel blijven ze geïnspireerd op onderwerpen die hun publiek ook bezighoudt: game-werelden, en superheldenfilms, strips en cartoons. Met deze ingrediënten maakte de groep een lichtvoetige, spannende en visuele voorstelling over samenwerken, uit de put komen en een ode aan reizen.

De makers, Olaf van de Ven, Christiaan Bloem en Chris Koopman, vonden het een flinke uitdaging om een taalloze voorstelling te maken. "Zeker na zo'n kletsvoorstelling als de Waanzinnige Boomhut." In de voorstelling wonen drie grimmige Rovers in een donkere wereld. Kleur is nog maar zeldzaam. Als ze dan ook nog eens zelf worden bestolen zijn de rapen gaar. De Rovers zijn vastbesloten om terug te krijgen wat ze zijn kwijtgeraakt en zetten alles op het spel om ieders leven weer wat meer kleur te geven. "We hadden van tevoren nooit kunnen bedenken dat dit eruit zou komen. Doordat we allemaal uit een andere hoek dachten, ontwerpers, regie, acteurs, muziek enz, is er echt een gesammt kunstwerk ontstaan. Zo'n maakproces waarbij alles op het einde pas samenkomt is erg spannend, maar ook zeer waardevol. De voorstelling is als een tekenfilm in het theater, iets wat we altijd al eens hebben willen maken met Meneer Monster." Rovers heeft een prachtig grafisch videodecor van ontwerper Morgana Machado Marques, woonachtig in Leidsche Rijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden