Baby's in de Bibliotheek Utrecht Lezen en muziek voor de kleintjes


Muziek op schoot.
Muziek op schoot. (Foto: )

Baby's in de Bibliotheek Utrecht Lezen en muziek voor de kleintjes

De bibliotheek Utrecht biedt dit najaar, met de BoekStart-activiteiten, weer een divers aanbod voor kinderen van nul tot vier jaar en ouders.

Regio - Zo zijn er de voorstelling Kiekeboe!, Muzikale verhaaltjes, het Babyboekenfestival, Babyconcerten en cursussen Muziek op schoot. Het complete overzicht aan activiteiten is te vinden op: website www.bibliotheekutrecht.nl.

Kiekeboe!
Nieuw dit jaar is de Kiekeboe! door Simone van Laar. De dieren spelen verstoppertje in het bos. In deze minivoorstelling doen kinderen en ouders actief mee. Voor 1+.

Muzikale verhaaltjes
Muziekdocente Helga Huisjes leest voor, speelt muziek en zingt bij verhaaltjes. Voor 0-2 jaar, in diverse bibliotheken. Gratis toegang. Meer informatie en reserveren via bibliotheekutrecht.nl/boekstart.

Babyconcerten
Ook nieuw dit seizoen: elke eerste zondag van de maand een speciaal Babyconcert. Van 'watermuziek' en Mozart tot het 'Dierencarnaval', elke maand andere muzikanten. In Leidsche Rijn van 10.00 - 10.30 uur, in de Centrale Bibliotheek van 12.00 – 12.30 uur. Toegang voor ouders en kinderen € 5,00 / € 4,00 (bibliotheekleden). Meer informatie en reserveren via bibliotheekutrecht.nl/babyconcert.

Cursus Muziek op schoot
De nieuwe cursus Muziek op Schoot gaat over alles wat je meemaakt thuis. Opruimen, tandenpoetsen, naar bed gaan op muziek, met heel veel instrumenten. Een 8-delige cursus voor kinderen tot 4 jaar samen met een (groot)ouder. In de Centrale Bibliotheek op woensdagen van 2 oktober tot 27 november; in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum op donderdagen van 3 oktober tot 28 november. Kinderen van 0-2 jaar zijn van 10.00 tot 10.45 uur aan de beurt, kinderen van 2-4 jaar van 11.00 tot 11.45 uur. Kosten € 100,00 / € 80,00 (bibliotheekleden). Meer informatie en reserveren via bibliotheek.nl/muziekopschoot.

Babyboekenfestival
In de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is op 22 september ook nog het Babyboekenfestival.  Een baby- en dreumesfeest rond vier babyboekjes, met een workshop bij elk boekje. Dit Festival is uitverkocht, er zijn geen toegangskaarten meer beschikbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden